Karamarko: Nacionalna sigurnost je ugrožena i mora se razgovarati

76

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ocijenio je u četvrtak da je nacionalna sigurnost Hrvatske ugrožena i da se mora razgovarati zbog čega, te kako rješavati određene probleme.

Komentirajući na upit novinara u Čakovcu, gdje je sudjelovao na tribini u povodu 25. obljetnice osnutka HDZ-a u Međimurju, sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost, rekao je kako se bivši predsjednik Republike Ivo Josipović bavio beznačajnim stvarima, a sada se predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović bavi ozbiljnim problemima. Dodao je kako vjeruje da će predsejdnica i dalje nametati takve teme.

Karamarko smatra kako nacionalnu strategiju sigurnosti treba osuvremeniti jer postoje nove ugroze o kojima treba razgovarati. Iz Hrvatske se, rekao je, iselilo 100.000 mladih ljudi, što nije samo gospodarski problem, nego o njemu treba razgovarati i na sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost. Spomenuo je i prijetnju terorizma i stanje na Bliskom istoku te je izrazio nadu da su hrvatske službe spremne i u tijeku događaja jer bi, kako je rekao, “sve drugo bilo jako loše”.

VEZANE VIJESTI
Poznati kandidati 6. izborne jedinice, listu nosi Božinović, slijede Petir, Barišić, Celjak

Odgovarajući na novinarsko pitanje što bi HDZ, ako osvoji vlast, promijenio u radu tajnih službi, Karamarko je istaknuo kako bi najprije napravio inventuru. Izrazio je bojazan da su tajne službe možda bile zloupotrebljavane, što bi – “ako je to u pitanju, hipotetski govoreći” – promijenio. Ocijenio je da službe treba osuvremeniti i depolitizirati.

Na pitanje da komentira odustajanje od uvođenja poreza na nekretnine, rekao je kako je to predizborni potez.

“Izborna je godina i Vlada nam je sve simpatičnija i simpatičnija, nudi sve više i više”, dodao je. “Zbog približavanja izbora, Vlada će sve više dijeliti te lažne i šarene bombončiće ne bi li prevarila ovaj narod”, istaknuo je i dodao kako se u pokušaju osvajanja drugog mandata “koriste čak i američkim PR-ovcima koji im ipak ne mogu dati gospodarski program”.

VEZANE VIJESTI
HDZ SMŽ: Bernardić lažima pokušava prikriti vlastitu nekompetenciju

Karamarko je rekao kako je upoznat s problemima koje je HDZ imao posljednjih godina u Međimurskoj županiji, ali, istaknuo je, “HDZ raste na nacionalnoj razini i to se mora reflektirati i na tu županiju”.

“HDZ u Međimurju ima veliki prostor jer se HNS raspada kao stranka, a ni SDP ne postoji jer je to u biti interesna grupa”, ocijenio je, dodajući kako će, s druge strane, vrijedni ljudi Međimurja znati prepoznati HDZ-ov gospodarski plan i to nagraditi na parlamentarnim izborima.(Hina)

VEZANE VIJESTI
Tko vuče konce sisačke Ledene dvorane?

Foto: FaH

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here