KB Dubrava nakon 217 dana otvara vrata i za pacijente koji nisu oboljeli od covida

Radit će sve ambulante: oftamološka, otorinolaringološka, sve internističke i kirurške ambulante, dnevne bolnice, dijagnostičke, radiološke pretrage

330

Klinička bolnica Dubrava u Zagrebu, najveća hrvatska covid-bolnica, od ponedjeljka, 7. lipnja, nakon 217 dana otvara vrata za pacijente koji nisu zaraženi koronavirusom, najavio je u nedjelju pročelnik Poliklinike KB Dubrava dr. Jurica Maraković.

U izjavi za HRT dr. Maraković je rekao da će raditi sve ambulante – oftamološka, otorinolaringološka, sve internističke i kirurške ambulante, dnevne bolnice, dijagnostičke, radiološke pretrage.

Dodao je kako je već naručeno oko 300 pacijenata, a taj će broj svakim danom rasti. Svi pacijenti pri ulasku morat će proći trijažu.

U KB-u Dubrava, najvećoj covid bolnici u Hrvatskoj, trenutno su aktivne tri jedinice intenzivnog liječenja. U bolnici je 110 covid pozitivnih bolesnika, od kojih je 23 na respiratoru.

Odluka o otvaranju KB Dubrava nakon 217 dana ponukana je smanjivanjem broja novozaraženih, što podrazumijeva i smanjivanje pritiska na bolnički sustav.

S obzirom na bolju epidemiološku situaciju, očekuje se i skoro otvaranje bolnice u potpunosti, kazao je dr. Maraković.

U petak poslijepodne radile su ambulante i dijagnostike u perifernim ustanovama i domovima zdravlja.

Zabilježeno 157 novih slučajeva zaraze koronavirusom

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 157 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a šest je osoba umrlo. Trenutno je ukupno 1482 aktivna slučaja covida-19, izvijestio je ranije danas Nacionalni stožer civilne zaštite RH.

Na bolničkom liječenju je 579 pacijenata. U samoizolaciji je trenutno 8.021 osoba.

Na smanjenje broja novozaraženih utječe i procjepljivanje građana.

Nacionalni stožer CZ izvijestio je da su zaključno s 5. lipnja u Hrvatskoj utrošene 1.902.092 doze cjepiva.

Dosad je 1.337.469 osoba cijepljeno s najmanje jednom dozom, među kojima je njih 564.623 primilo obje doze. Na dan 5. lipnja utrošeno je 16.320 doza cjepiva.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime