KINEZI RAZVALJUJU: Pogledajte 360° fotografiju od 200 milijardi piksela!

Mnogi bi pomislili da je ova čudesna fotografija sa satelita neke velike obavještajne agencije poput CIA-e ili slično. Ali to nije niti blizu istine!

998

Mnogi bi pomislili da je ova čudesna fotografija sa satelita neke velike obavještajne agencije poput CIA-e ili slično. Ali to nije niti blizu istine!

Tko je onda zaslužan za nastanak fotografije?

Jingkun Technology, svjetska kompanija koje se bavi prvenstveno kreativnom fotografijom i procesiranjem ”cloud” podataka, zaslužna je za ovu fotografiju Šangaja. Panoramska fotografija, koju možete vidjeti na poveznici na kraju teksta, nastala je 2015. godine, kada je Novinski ured u Šangaju pozvao spomenutu kompaniju da fotografira grad.

Kako navode na službenoj stranici Jingkun Technology-a, nevjerojatna 360° fotografija ima rezoluciju od gotovo 200 milijardi piksela, a napravljena je spajanjem više fotografija visoke rezolucije. Iako su isprva mnogi tako mislili, sateliti nisu korišteni za potrebe fotografije, već je ona isključivo proizvod fotoaparata visoke rezolucije i tehnike povezivanja više fotografija.

Zapanjujuće, ali i zastrašujuće!

Fotografija je nedvojbeno zapanjujuća, ali i zastrašujuća istovremeno. Jasnoća detalja i okoline koji se vide na fotografiji navodi nas da si postavimo pitanje koliko zapravo privatnosti imamo?!

Kako izgleda provjerite sami i svakako, ne zaboravite zumirati: 360° FOTOGRAFIJA ŠANGAJA

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime