Komemoracija u Zrinu povodom 76. godina stradanja mještana Zrina

416

U subotu 14. rujna Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske podružnica  Zagreb organizira komemoraciju za civilne žrtve Zrina iz ratnog razdoblja 1943. godine.

Komemorativni dio programa započet će u 10.00 sati nakon čega, na istom mjestu, slijedi posveta novosagrađene crkve Našašća Svetog Križa u mjestu Zrin na Banovini u Republici Hrvatskoj.

“Mi Hrvatski branitelji u svehrvatskom zajedništvu iz mnogih regija Hrvatske aktivno sudjelujemo  u komemoracijama za civilne žrtve iz razdoblja totalitarnih sustava. Za nas je komemoracija, civilizirani odnos i dug prema poginulima, a ne političko ili ideološko okupljanje interesnih skupina i pojedinaca.
Narodu se ne može nametnuti zaborav i zabrana na pamćenja događaja u prošlosti. Mnogi su bili lišavani egzekucijama vlastitih života na znanim i neznanim stratištima, mi zagovaramo, kako svaka žrtva zaslužuje naše poštovanje te molitve. Kao vjernici ali i kao hrvatski branitelji, možemo i trebamo svojim djelima očuvati sjećanju na njihove žrtve, jer iste imaju pravo kako bi im se i posthumno kao nevinim žrtvama rata vratilo pravo na: dostojanstvo, čast i obilježje  groba, tj. posljednje ovozemaljsko počivalište”, poručuju iz UDVDR RH PGZ.

VEZANE VIJESTI
Komemoracija za stradale Zrinjanje održat će se sredinom rujna

Ekipa Radio Banovine prisustvovala je i prošlogodišnjoj komemoraciji.

Izvor/foto: UDVDR RH PGZ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here