U sklopu Dana sjećanja, tradicionalne manifestacije kojom se Petrinja prisjeća poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava u Domovinskom ratu te teških ratnih razaranja u rujnu 1991. godine, u Hrvatskom domu u Petrinji održan je koncert duhovne i domoljubne glazbe autora Gorana Brebrića i Karla Ivančića.

Koncert je održala glazbena grupa Laura’s čiji su članovi mladi obrazovani glazbenici iz Petrinje, poznati pijanist Karlo Ivančić, njegov brat gitarist Viktor, pjevačica Laura Sučec te Mate Miletović na bas gitari, a pridružio im se i jedan od autora pjesama, umirovljeni specijalni policajac Goran Brebrić. Više je o organizaciji uoči koncerta rekao Darko Dumbović, predsjednik petrinjske Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

„Koncert organizira Klub policije ’91. koji djeluje u okviru Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata grada Petrinje i Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja. Povod je sv. Mihael, zaštitnik policije i ovaj koncert je svojevrsni poklon policajcima, ali i našim sugrađanima da poslušaju ovu našu domoljubnu mladost. Kako se oni izražavaju i što poručuju svojim pjesmama“, kazao je Dumbović koji je izrazio zadovoljstvo velikim odazivom na koncert.

U koncertu je uživala i zamjenica petrinjskog gradonačelnika Viktorija Kaleb.

„Sličan koncert ovih izvođača sam slušala prošle godine i bila sam oduševljena. Jedna od autora je i sam bio pripadnik Hrvatske vojske i ta iskustva doživljena u ratu je odlično prenio na svoje pjesme koje odlično izvode naši mladi, Laura’s bend. To zaista vrijedi poslušati jer su emocije istinske“, ustvrdila je Kaleb.

U grupi Laura’s su pak zadovoljni što su dosadašnji nastupi polučili iznenađujuće dobre reakcije. Najavili kako rade na CD-u, u planu je i nekoliko budućnih nastupa te uglazbljivanje novih pjesama.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime