Kovač: Protiv Italije idemo na pobjedu

453

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač najavio je kako će u petak na Poljudu protiv Italije igrati na pobjedu u kvalifikacijskom susretu za odlazak na EURO 2016. u Francuskoj.

Svih 26 pozvanih hrvatskih reprezentativaca okupilo se u ponedjeljak navečer u Splitu te su na Poljudu održali otvoreni trening kojem je nazočilo više od tisuću splitskih učenika.

Nakon treninga novinari su pitali izbornika Kovača bi li bio zadovoljan bodom, odnosno neodlučenim rezultatom protiv Italije, on je odgovorio:

“Bih. Međutim, mi ovdje idemo na pobjedu i ako u konačnici bude neriješen rezultat mi ćemo to uzeti sa osmjehom”.

Utakmica protiv Italije na Poljudu zbog UEFA-ine kazne igrat će se bez gledatelja, a Kovač je kazao kako  je to velika šteta i tragedija za nas i naš nogomet i naš narod, te da nije ugodan osjećaj niti je jdnostavno igrati pred praznim tribinama.

“Ali, nećemo to uzimati kao alibi nego ćemo pokušati sve kako bi unaprijedili našu igru i na koncu uzeli možda ova tri boda”, kazao je Kovač.

Po njegovom mišljenju, u utakmici između Hrvatske i Italije nema favorita jer se dvije reprezentacije i njihova vodstva dobro poznaju, te o rezultatu utakmice na Poljudu može odlučiti i “forma dana”.

Po Kovačevom tumačenju u utakmici protiv Italije naša reprezentacija može puno toga dobiti.

“Mislim da ništa ne možemo izgubiti, možemo si samo malo otežati situaciju, ne daj Bože da bude negativan reultat onda počinjemo opet ispočetka”, kazao je Kovač i dodao kako bi on volio da i nakon utakmice proitv Italije Hrvatsla reprezentacija zadrži prednost na ljestvici.

U tom slučaju, po njegovim riječima, zadnje četiri kvalifikacijske utakmice hrvatska reprezentacija bi dočekala malo opuštenije, ali, kako je kazao, ne u smislu nonšalancije nego zato što ćemo biti pod manjim pritiskom.

Kovač je također rekao kako će se naša reprezentacija za predstojeću utakmicu pripremati na jednak način kao i uoči prve kvalifikacijske utakmice protiv Talijana na San Siru u Milanu.

“Radit ćemo ono što smo radili uoči utakmice priotiv Italije na San Siru  i pokušat ćemo još jedanput u našim dečkima probuditi takvo htjenje. Prripremit ćemo ih da u petak na Poljudu budu pravi”, objasnio je izbornik.

Komentirajući neigranje ozlijeđenog Luke Modrića Kovač je kazao kako “bez Luke sigurno neće biti jednostavno”, ali i u prvoj utaklmici u Milanu nakon Modrićeve ozljkede pokazali smo da i bez njega možemo igrati kvalitetno.  Za neigranje Vedrana Ćorluke zbog žutih kartona izbornik je rekao kako ga može zamijeniti Gordon Schildenfeld.

Na novinarski upit hoće li Hrvatska protiv Italije igrati agresivno kao i u prvoj kvalifikacijskoj utakmici u Milanu, izbornik Kovač je kazao kako je u svim dosadašnjim utakmicama kvalifikacijskog ciklusa naša reprezentacija pokušala nametnuti svoj ritam i visoki presing te da će to pokušati i protiv Italije na Poljudu.

“Ukoliko to ne bude moguće onda ćemo se vratiti i biti komapktni kako bi osvojili loptu i nakon toga išli u našu brzu tranziciju”, dodao je.

Za vrijeme otvroenog treninga na Poljudu u ponedjeljak na večer nazočnih više od tisuću splitskih učenika više je puta klicalo ime Ivana Rakitića. Po završetku treninga svih 26 reprezentativaca je šutnulo po jednu loptu u publiku kao poklon. Nakon toga  reprezentativci su s navijačima, pretežito učenicima, izašli sa stadiona te se družili ispod istočnog dijela poljudskih tribina. Pritom su učenici najviše autogramae tražili od Ivana Rakitića i Marija Mandžukića.

Za utakmicu protiv Italije, koja će se igrati pred praznim tribinama Poljudu, akriditirano je 160 novinara, rečeno je večeras nakon otvroeng treninga hrvatske reprezentacije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime