Kreativna “Večer s mladim umjetnicima”

510

Glina možda nije veliki grad, ali ima veliko srce! A za veličinu ne treba samo snaga i hrabrost, već i kreativnost, a to su prikazali oni najmlađi u utorak 22. studenog 2016. godine.
Knjižnica i čitaonica Glina povodom obilježavanja 170. godišnjice uglazbljenja himne „Lijepa naša“ u Glini, raspisala je dva natječaja: literarni na temu „Lijepa naša“ i likovni „Glina – grad hrvatske himne“. Stručni žiri odabrao je pobjednike koji su predstavljeni brojnoj publici. Profesorica Ljerka Iharoš bila je članica žirija, koji je radove ocjenjivao bez znanja tko je autor, ali ni tada nije bilo lako:

VEZANE VIJESTI
Zagrebačka kazališta zatvaraju vrata

Koliko je bilo teško ili lako motivirati djecu da pišu i crtaju o takvoj temi:

Profesorica Iharoš otkrila nam je i je li bilo iznenađenja kada se saznalo tko su vlasnici najboljih radova:

Za sve prisutne školarci su izveli predstavu o važnosti čitanja, pokazali neke skrivene talente na oduševljenje roditelja i svih prisutnih, a ravnateljica Knjižnice i čitaonice Glina Suzana Šantek potvrdila nam je odličnu suradnju sa srednjom školom:

Brojnu publiku Knjižnica i čitaonica iskoristila je i za dodjelu priznanja onima koji najviše čitaju, i to upravo u vrijeme kada je iza nas Mjesec hrvatske knjige:

VEZANE VIJESTI
Klinci pripremite bojice -bira se najbolji likovni i literarni rad iz područja vatrogastva

Vrijedne nagrade za pobjednike natječaja osigurao je Grad Glina, a zamjenica gradonačelnika, dr. Sanja Štingl Vlašić nije propustila doći uživati u svemu onome što su pripremili mladi Glinjani:

Prvo mjesto likovnih radova u kategoriji djece osvojila je Dorotea Cestarić, učenica 4c razreda Osnovne škole Glina:

Inače, moto ovogodišnjeg Mjeseca knjige bio je „Čitam sto na sat“, a predstavu na tu temu izvela je srednjoškolska dramska sekcija. Da nakon puno priče sve završi pjesmom, pobrinuli su se članovi HAKUD-a „Glinska tamburica“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here