Kreće izrada dokumentacije za Sportsko-rekreacijski centar uz rijeku Petrinjčicu

373

VIDEO PRILOG USKORO!

Danas, 15. travnja, je u Petrinji održano potpisivanje Ugovora o uslugama izrade projektne i tehničke dokumentacije za projekt „Sportsko rekreacijska zona uz rijeku Petrinjčicu“.

Projekt „Sportsko rekreacijska zona uz rijeku Petrinjčicu“ je sastavni dio Intervencijskog plana, a potpisivanje ugovora odnosi se na izradu projektne i tehničke dokumentacije za Sportsko rekreacijski centar te multifunkcionalno igralište uz rijeku Petrinjčicu.

“Nakon potpisivanja Ugovora za SAFU u prosincu prošle godine započeli smo nabavu koja je trajala tri mjeseca, ona je započeta 21. prosinca 2018. godine, a završena je 21.ožujka ove godine. Tu smo došli do odabira najpovoljnijeg ponuđača, a to je tvrtka Bilota inženjering koja je ponudila izradu projektne dokumentacije za naknadu od 212.500,00 kuna s PDV-om. Ono što je s nabavom dogovoreno su izrada dva glavna projekta sa idejnim rješenjima, a to je za Sportsko-rekreacijski centar uz rijeku Petrinjčicu i Multifunkcionalno igralište uz rijeku Petrinjčicu. Na postojećem nogometnom igralištu koje je površine 40 tisuća metara kvadratnih rekonstruirat će se nogometno igralište sa tribinama i atletskom stazom sa šest traka i ostalim atletskim područjima. Tu su i nogometni teren za mali nogomet, badminton, odbojku, prostor za djecu s teškoćama u razvoju, vanjska teretana koja će biti prilagođena osobama s invaliditetom, javna zgrada s namjenom svlačionice, kotlovnice, spremišta i ugostiteljskog objekta, stolni tenis, šah, a s druge strane tog prostora je projekt Multifunkcionalno igralište uz rijeku Petrinjčicu površine oko devet tisuća metara kvadratnih koji bi u projektnoj dokumentaciji trebao obuhvaćati košarkaško igralište sa montažnom natkrivenom tribinom, parkom sa fontanom, dječjim igralištem i ostalim hortikulturnim dijelovima“, pojasnio je voditelj projektnog tima Danijel Dvorneković.

Najpovoljniji ponuđač koji se najavio na natječaj bila je tvrtka Bilota inženjering d.o.o. iz Segeta Donjeg, koja je ponudila 212.500,00 kuna s PDV-om. Ugovore je s direktorom tvrtke Ivanom Bilotom potpisao gradonačelnik Darinko Dumbović.

“Vjerujem iskreno i prijateljski da ćemo ostvariti što smo si zacrtali. Ovo je početak nečega što smatram dobrim djelom, u što struku treba uključiti. Nadam se da ćemo napraviti dobre projekte u interesu svih građana i svih generacija koje dolaze”, poručio je Dumbović, a zadovoljstvo suradnjom izrazio je i sam direktor Ivan Bilota.

Također, projektnom dokumentacijom obuhvaćeni su i potrebni geotehnički i drenažni zahvati kako ne bi nastajali problemi kod visokih vodostaja Petrinjčice. Rok za izradu projektne i tehničke dokumentacije za projekt Sportsko rekreacijske zone i multifunkcionalnog igrališta uz rijeku Petrinjčicu je četiri mjeseca.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here