Kruna obilaska dana županije bila je kod Svečane akademije u Sisku gdje je nazočio i Andrej Plenković

554

U povodu Dana Sisačko-moslavačke županije na više lokacija polagale su se svijeće i vijenci, a program obilježavanja trajao je cijeli dan.

U povodu Dana Sisačko-moslavačke županije, dana rođenja braće Radić, velikana hrvatske povijesti, u Sisku se održavalo svečano polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod središnjeg križa na Gradskom groblju u Viktorovcu.

Na svečanosti je nazočan i novoizabrani župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak koji je tim povodom uputio čestitku stanovnicima te županije.

“Osobito smo ponosni na zajedništvo žitelja Sisačko-moslavačke županije u ovim potresnim mjesecima i upravo nam je to temelj da poboljšamo uvjete života u svakom području Sisačko-moslavačke županije te čestitam svim žiteljima Sisačko-moslavačke županije.”, Također župan je istaknuo kako je rad Stjepana Radića vodilja u nastojanju da se unaprijede uvjeti života u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Dan SMŽ

Na svečanom polaganju vijenaca te paljenju svijeća bila je prisutna i nova gradonačelnica Grada Petrinje Magdalena Komes, gradonačelnik Grada Gline Ivan Janković, načelnik općine Lekenik Ivica Perović, te mnogi drugi.

Nakon Viktorovca vijenci su položeni u parku dr. Franje Tuđmana, a potom I kod spomen-obilježja ispred mjesta rodne kuće braće Radić.

Polaganje vijenaca nastavilo se i kod spomen-obilježja ispred mjesta rodne kuće braće Radić u mjestu Desno Trebarjevo, Upotpunjeno lijepom svečanosti na tradicionalan način.

Protokol povodom dana županije potom se nastavio pokraj crkve sv. Martina biskupa u Martinskoj Vesi, gdje se održalo misno slavlje.

Misnom slavlju prisustvovali su, kao i u ranijim obilascima tijekom današnjega dana, župan Ivan Celjak, gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes te Ivica Perović načelnik Općine Lekenik, Kao i brojni drugi uz mještane Martinske Vesi.

Kruna obilaska dana županije bila je kod Svečane akademije u Sisku gdje je nazočio i premijer Andrej Plenković.

Premijer je u izjavama naglasio kao je Sisačko-moslavačka županija prošla najzahtjevniji tranzicijski put u proteklih tridesetak godina, a naglasak je uglavnom bio na obnovi županije nakon razornog potresa, tu je i revitalizacija Banovine koju je premijer također naglasio kao važnu.

Župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak zahvalio se premijeru i predsjedniku vlade Andreju Plenkoviću te podršci i pomoći. Također se dotaknuo tema obnove kao i revitalizacije. Svjestan velike odgovornosti, naglasio je kako je to ipak iznimna čast, čast jer imaju priliku iznova izgraditi gradove i općine te njegovati zajedništvo.

Cjelokupni govor župana Ivana Celjaka te predsjednika vlade Andreja Plenkovića, kod Svečane akademije u Sisku, možete pogledati u video prilogu:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime