Kruži lažna nagradna igra putem Facebooka

479

Posljednjih nekoliko dana policijske postaje diljem Hrvatske zaprimaju prijave građana da su nedavno, putem društvene mreže „Facebook“, sudjelovali u nagradnoj igri te su organizatorima „nagradne igre“ poslali fotografije svojih osobnih iskaznica s prednje i stražnje strane, no kako im se nakon poslanih fotografija organizatori nisu javljali, posumnjali su u legitimnost igre te su slučajeve odlučili prijaviti policiji.

Naime, građani su na društvenoj mreži „Facebook“ igrali nagradnu igru “Arena Centra” (iza koje stoji lažni profil) nakon čega im je na messenger stigla poruka kako su upravo oni „sretni dobitnici“ te da bi trebali fotografirati svoju osobnu iskaznicu s obje strane i poslati fotografije u poruci kako bi organizatori dobili njihove podatke i poslali im navodnu nagradu.

VEZANE VIJESTI
Građani na meti još jedne prijevare: porezna apelira – ne otvarajte ovaj mail!

Međutim, kako nagrada nije stigla na njihovu adresu niti su dobili bilo kakvu povratnu informaciju shvatili su da bi se moglo raditi o nekoj vrsti prijevare.

S obzirom na napredak tehnologije i mogućnosti raznih oblika komunikacije putem interneta, prijevare putem interneta postaju sve raznovrsnije.

Iz policije stoga upozoravaju građane da ne nasjedaju na razne „nagradne igre“ na društvenim mrežama, a ukoliko smatraju da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijave policiji na broj 192.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here