Kunske i eurske novčanice: U sefu prijateljice osječkog suca Vekića pronašli pola milijuna kuna

Sudac je u konačnici uhićen upravo u Natašinom stanu

72
09.06.2021., Osijek - Tijekom jutra uhicen je sudac Zvonko Vekic. Photo: Dubravka Petric/PIXSELL

Policijski istražitelji prošli su tjedan u sefu koji je u poslovnici Zagrebačke banke u Osijeku otvoren na ime Nataše Sekulić, prijateljice nedavno uhićenog suca Županijskog suda u Osijeku Zvonka Vekića, pronašli oko 500.000 kuna.

Vekić je prije pet tjedana sa svojim kolegama Darkom Krušlinom i Antom Kvesićem uhićen zbog sumnje da je izravno i posredovanjem, također privedenog, osječkog poduzetnika Drage Tadića uzimao mito od Zdravka Mamića kako bi se na osječkom sudu u kaznenim postupcima protiv Mamića i ostalih optuženih za nezakonito izvlačenje novca iz Dinama donijele odluke u korist optuženih.

Mamić je na “presici” u ožujku, kad je prvi put javno iznio optužbe protiv osječkih sudaca, Natašu spomenuo čak 31 put.

U njezinu su se stanu nekoliko puta, ustvrdio je Mamić, sastajali on i Vekić, a Nataša i njezina kći s Vekićem te Mamićem i njegovom suprugom Marinom bilo su zajedno i na proslavi Nove godine u Dubaiju, što je financirao, kako sam tvrdi, Zdravko Mamić.

Pričao je Mamić da im je i osobno davao novac za shopping, plaćao večere, smještaj i boravke u hotelima na moru, u BiH. U konačnici, kad se 9. lipnja 2021. dogodila velika akcija Uskoka, Vekić je uhićen upravo u Natašinu stanu.

Dosadašnji izvidi, pak, pokazali su da je i kod Vekića i kod Nataše utvrđen nerazmjer imovine u odnosu na zakonita primanja, a pronalazak novca u sefu novi je detalj u ovom slučaju.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here