Kvaliteta života u Kurilovcu podiže se na novu razinu, Kirinčićeva se spaja s obilaznicom

72

S ciljem povećanja standarda i pribavljanja što je više moguće sredstava iz proračuna Republike Hrvatske, Zagrebačke županije i Europske unije, Grad Velika Gorica je intenzivirao lobiranje po pitanju državnih projekata. Jedan od takvih projekata je i nova prometnica koja će na jednostavniji način povezati Kurilovec s ostatkom grada, točnije Ulicu 153. brigade HV-a (D30) i Ulicu Franje Boška Kirinčića.

U ovom projektu radi se još o dugu Hrvatskih autocesta prema Velikoj Gorici koji je ostao od dijela autoceste Zagreb-Sisak, a kako pojašnjava gradonačelnik Krešimir Ačkar, predviđeni rok za svršetak radova je do šest mjeseci.

Projekt vrijedan 4,7 milijuna kuna time će gradskoj četvrti Kurilovec osigurati jednu novu prometnu komunikaciju i otvorenost prema obilaznici, a u planu je postaviti i bogatu rasvjetu.

-Nova prometnica uredit će se u punom  profilu s oborinskom odvodnjom, s pješačkim i biciklističkim stazama kao i sa zelenim otocima. Bit će to prekrasna ulica osvijetljena LED rasvjetom koja će, kako gradskoj četvrti Kurilovec, tako i cijelome gradu, ponuditi jednu novu prometnu komunikaciju i otvorenost prema obilaznici što podiže razinu sigurnosti, a sigurno i kvalitetu ljudi koji žive ovdje, kazao je Ačkar.

Osim toga, u tijeku i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa u nastavku Kirinčićeve ulice, nakon čega će biti dovršeno i preostalih cca 200 metara ulice.

Na zadovoljstvo radovima koji su u tijeku već dva tjedna ukazao je i predsjednik Gradske četvrti Kurilovec Damir Slojšek.

-Vidimo da radovi napreduju odlično. Nadamo se da će se uskoro riješiti i ulica Andrije Kačića Miošića koja se spaja s ovom ulicom. Jako smo zadovoljni kako teku radovi ovdje i raduje nas što će se Miošićeva i Kirinčićeva spojiti s obilaznicom, govori Slojšek.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime