Lagani voćni kolač s jagodama

3260

Isprobajte ovaj jednostavan i osvježavajući voćni kolač gotov za ‘tren oka’.

Umjesto jagoda možete koristiti i maline, višnje ili šumsko voće.

Sastojci:

Priprema:

1. Za biskvit bjelanjke izmiksati sa 5 dag šećera u čvrsti snijeg. U drugu posudu miksati žumanjke sa vodom dok ne postanu pjenušavi, dodati šećer i ponovo miksati da se ujednači, zatim lagano umješati brašno i na kraju snijeg od bjelanjaka.

Peći u namazanom i brašnom posipanom protvanu ( ili obloženim pek papirom) vel. 32×21cm (plavo-bijeli) na temp. 175°C sa uključenim ventilatorom.

2. Za kremu u vodi i sirupu skuhati gustin i šećer i ohladiti. Slatko vrhnje miksati da postane čvrsti šlag i dodati pripremljenu želatinu . U hladnu kremu od gustina dodati pola šlaga i jagode.

3. Hladni biskvit prerezati na pola. Donju koru malo poškropiti sa razrijeđenim sirupom od naranče, staviti kremu sa jagodama i poklopiti drugom polovicom biskvita.

Kolač ukrasiti ostatkom šlaga i jagodama.

U slast!

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime