Laureati 2021. – Ponos Zagrebačke županije

Održana je svečanost dodjele javnih priznanja Zagrebačke županije

146

U Multimedijalnom centru Vršilnica u Zaprešiću održana je svečanost dodjele javnih priznanja Zagrebačke županije u 2021. godini.

Svečanost koja se uobičajeno događa uz Dan Zagrebačke županije, zbog COVID mjera održana je u ovo adventsko vrijeme.

Iako su epidemiološke mjere uvjetovale način života i rada, gradonačelnik Grada Zaprešića Željko Turk iskazao je zadovoljstvo što je mogao biti domaćin:

“Uz pozdrav, čestitam svim laureatima koji će dobiti nagrade. Kao dio priznanja za to što su dosad činili za sve nas, za njih same, njihove obitelji, ali i kao podstrek za daljnji rad koji slijedi.”

Predsjednica Županijske skupštine Martina Glasnović zahvalila je svim dobitnicima na trudu, radu i znanju koje ulažu da bi svima u zajednici bilo bolje, a posebnu zahvalu uputila je onima koji su predložili ovogodišnje laureate.

Čast mi je biti u vašem društvu, obratio se dobitnicima župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić. Istaknuo je kako Povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja jednoglasno odabralo ovogodišnje dobitnike. „A kako bi drugačije moglo i biti kada su se pred nama našli životopisi i postignuća vrijedni divljenja. Poljoprivrednik kojeg invaliditet nije spriječio da obrađuje 60 hektara zemlje, kipar čiji je rad prepoznat na prestižnoj izložbi u Parizu, vatrogasci koji su iz goruće kuće spasili staricu…“.

Uvjeren sam da će ova priznanja imati posebno mjesto i dodatan poticaj za ono što radite. Vi ste ponos Zagrebačke županije, naglasio je Kožić.

Povelje Zagrebačke županije dodijeljene su mladom poljoprivredniku Ivanu Palčiću, nositelju istoimenog OPG-a iz Vukovine, Gradskom ogranku Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Zaprešića, potpredsjedniku Hrvatskog kinološkog saveza Vladimiru Sruku iz Dugog Sela, Kulturno-umjetničkom društvu Sveta Ana Rozga – limena glazba iz Dubravice te Udruzi osoba s invaliditetom „Sinergija“ iz Samobora.

Nagrada Zagrebačke županije za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodijeljena je Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Pribić.

Nagrada Zagrebačke županije za doprinos ugledu i promociji Zagrebačke županije u zemlji i svijetu dodijeljena je pukovniku Hrvatske vojske u mirovini Nikoli Tomincu iz Dugog Sela, akademskom kiparu Mati Turiću iz Vrbovca, parataekwondoistu Filipu Cimašu iz Rugvice te Prvom hrvatskom seljačkom prosvjetnom i dobrotvornom društvu – Ogranak seljačke sloge Buševec.

U ime svih dobitnika obratio se mladi vrbovečki kipar Mate Turić, umjetničkog imena Mata CROata. „Dobra djela i dobre stvari ponekad teže dolaze do izražaja, a priznanja koja smo danas dobili znak su da je netko prepoznao naš rad“, rekao je Turić .

Također, prilikom svečanosti dodijeljena su i priznanja župana i predsjednice Županijske skupštine. Priznanje župana dodijeljeno je Mihaelu Severincu iz Jastrebarskoga, a priznanja predsjednice Županijske skupštine dodijeljena su Stjepanu Kolarecu iz Kravarskog, vlč. Dubravku Škrlinu Hrenu iz Župe Stupnik – Lučko te Udruzi MachLAB iz Dugog Sela.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime