Lav ponovno pobjegao iz parka

487

Lav Sylvester drugi je put u godinu dana pobjegao iz južnoafričkoga Nacionalnog parka Karoo i možda mu se crno piše, objavila je uprava parka.

Prošle se godine Sylvester provukao ispod ograde rezervata i u bijegu proveo tri tjedna. Prije nego što je lociran, uspavan i s ugrađenim prijemnikom u ogrlici vraćen u park,
ubio je tridesetak životinja, većinom ovaca.

Sada signali pokazuju da je zvijer ponovno u bijegu i da se kreće prema teško pristupačnom planinskom području dvadesetak kilometara udaljenom od parka. Dosad je usmrtio jednu kravu.

“To je očito problematičan lav i može biti opasan po ljude”, rekao je glasnogovornik parka Reynold Thakhuli. “Vlasti će razmotriti nekoliko metoda kako bi stanovnicima zajamčile sigurnost. Nije isključeno ni da će biti eutanaziran”. No prvo ga moraju uloviti. Zasad za njim tragaju helikopterima.

Sylvester je tri godine star mužjak, kojega su drugi mužjaci 2015. vjerojatno istjerali s njegova teritorija, smatraju stručnjaci.

“Ovaj put ne znamo zašto je pobjegao. Vjerojatno je zapamtio da su mu domaće životinje izvan parka laka meta u lovu”, rekao je Thakhuli.

Izvor: Hina

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime