Lažno se predstavljajući svećenika doveo u zabludu i tako od njega dobio novac

Tijekom boravka u prostorijama vjerske misije svećeniku otuđio ključeve automobila iz kojeg je potom, dok je svećenik bio zauzet, otuđio i torbicu

112

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djela prijevare i jednog kaznenog djela krađe.

Naime, sumnja se da je od 10. do 18. svibnja 2021. godine, prema unaprijed stvorenoj namjeri oduzimanja tuđe pokretne stvari s ciljem protupravnog prisvajanja, u više navrata putem mobilno uređaja stupio u kontakt s 52-godišnjim svećenikom jedne od vjerskih misija u Zagrebu s područja Medveščaka te ga doveo u zabludu lažno se predstavljajući kao pripadnik te misije kojemu je prijeko potrebna financijska pomoć.

Isto je tako, sumnja se, u više navrata i dolazio do prostorija te misije gdje je od svećenika, a sve na temelju izmišljene priče i lažnog predstavljanja, kao i zadobivenog povjerenja, dobio novac koji nije imao namjeru vratiti i to u ukupnom iznosu od 3300 kuna i 150 eura, naveli su iz policije.

Nadalje, 18. svibnja 2021. godine, prilikom posjete misiji, sumnja se iskoristio je nepažnju 52-godišnjeg svećenika i otuđio ključeve njegovog osobnog automobila marke VW Passat zagrebačkih registarski oznaka s kojima je 30. svibnja 2021. godine, dok je svećenik održavao vjersko slavlje, došao do parkiranog osobnog automobila koji je otključao i otuđio torbicu.

Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 7000 kuna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here