Ledena čarolija za završetak sezone klizanja u Petrinji

Poslovne zone Petrinja Petrinjcima darovale pravu ledenu poslasticu

419

Za kraj sezone klizanja na petrinjskom klizalištu gradska tvrtka Poslovne zone Petrinja, koja upravlja klizalištem, Petrinjcima je pripremila pravu ledenu poslasticu.

Naime, povodom završetka sezone klizanja Poslovne zone Petrinja svojim su posjetiteljima darovale besplatnu predstavu na ledu Ice Wonderland – Ledena čarolija koju su 19. siječnja izveli profesionalni klizači i klizačice iz zagrebačkog Klizačkog kluba Medo. Baletnom glazbom, raskošnom rasvjetom, scenografijom i kostimima, klizači i klizačice prikazali su uzbudljivi ples likova iz bajki i animiranih filmova. Prigodan je to dar za završetak sezone klizanja.

„Ova, peta, sezona klizanja počela je sa Svetim Nikolom, bio nam je ovdje i Djed Božićnjak, održane su disco večeri i dječji doček Nove godine, a već tradicionalno organizirana je i Škola klizanja u trajanju od tjedan dana nakon koje su polaznicima svečano uručene diplome. Što se tiče klizališta, ne možemo govoriti o nekakvoj posebnoj isplativosti. To je jedan društveni, kulturni sadržaj za sve, kako naše građanke i građane, tako i za ostale posjetitelje. Za primjer možemo navesti djecu iz Osnovne škole Jabukovac, iz Osnovne škole Hrvatska Kostajnica koji su dolazili po dva puta, ali spomenut ćemo i naše lokalne škole iz Petrinje koje su također dolazile ovdje s velikim grupama djece. Evo, vidimo i večeras ovdje veliki odaziv, što znači da je ljudima to uistinu zanimljivo, da time popunjavaju ovaj jedan zimski period kada izostaju možda neki drugi sadržaji u gradu i zbog tog zapravo ne možemo govoriti da klizalište nije nikako isplativo, nego da je zapravo ono nešto što je potrebno gradu da upotpuni cjelokupni sadržaj“, rekla je direktorica Poslovnih zona Petrinja Jasmina Robinić.

VEZANE VIJESTI
Klizalište u Petrinji na novoj lokaciji

Trideset i pet malih i malo većih virtuoza na klizaljkama Petrinjcima je donijelo Cruellu i dalmatinere, male pingvine, Mašu i medu, Štrumfove i Gargamela, Elzu i Olafa, kauboje, Minionse i druge zanimljive likove, a svaki njihov potez pljeskom su pratili mali i veliki ljubitelji ledenih radosti na petrinjskom klizalištu. Revije su to koje ovaj klizački klub održava još od 1994. kada je osnovan, istaknula je trenerica Gorana Škalec Petrović.

„Mi jako puno gostujemo. U jedanaestom i dvanaestom mjesecu smo svaki vikend negdje u Hrvatskoj ili izvan nje. Djeca su zainteresirana, roditelji su zainteresirani, ali gradovi u Hrvatskoj nisu. Nažalost, led postoji većinom u Zagrebu. Meni je kao dugogodišnjem članu klizanja u kojem sam od 1984. godine, to jako žalosno. Smatram da bi svaki grad u Republici Hrvatskoj trebao imati svoje klizalište i dati djeci mogućnost da se kližu. Naš klub se inače natječe u umjetničkom klizanju, a ove bajke, iskreno ću vam reći, radimo iz ljubavi koja je potekla od mojih roditelja, pa se nastavila preko mene i tako smo u to krenuli, jer tako je najljepše predstaviti ovaj sport, pokazati da on nije samo natjecateljski, nego da se može i revijalno uživati u ovom sportu“, ispričala je Škalec Petrović.

VEZANE VIJESTI
Poslovne zone d.o.o. Petrinja preuzimaju Dječje odmaralište

Dodajmo kako njihovu čaroliju na ledu svake godine pogleda oko 20 tisuća gledatelja svih uzrasta, a u njoj su uživali i brojni Petrinjci koji su ispunili tribine petrinjskog rukometnog stadiona na kojem je i ove sezone bilo smješteno klizalište.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here