LEKENIK: Tradicionalno druženje uz ribice

Tradicionalno, uoči Božića, Lekeničani su se družili uz pečene ribice koje su se dijelili ispred zgrade Općine.

665

Ispred zgrade Općinskog poglavarstva u Lekeniku, Sisačko – moslavački župan Ivo Žinić zajedno sa načelnikom općine Ivicom Perovićem, nazočio je tradicionalnom druženju uz podjelu ribica. Župan je tom prigodom zaželio svim stanovnicima sretne blagdane i uspješnu novu godinu.

”Došao sam, kao i prošle godine, ovdje u Lekenik, provesti jedno kratko vrijeme uoči Božića. Badnjak je pomalo i vrijeme užurbanosti, ali pokušavamo među ljude unijeti potreban mir jer je blagdan Božića upravo blagdan mira, ljubavi, veselja, zajedništva… Naravno da ne mogu obići cijelu županiju, stoga ovom prilikom želim svim stanovnicima zaželjeti sretan i blagoslovljen Božić i, naravno, sretnu, uspješnu i zdravu novu godinu.”

VEZANE VIJESTI
U sisačkoj bolnici 10 pacijenata umrlo od posljedica gripe

Načelnik općine lekenik Ivica Perović rekao je nešto više o već tradicionalnom druženju, uz također prigodnu čestitku.

”Današnje druženje već je postalo tradicionalno, uz ribice. Isto tako, svake godine nam dođe i jedan KUD. Ove godine došao nam je KUD iz Pešćenice koji će nam otpjevati nekoliko božićnih, ali i narodnih pjesama iz našeg kraja. Naravno, ovo je prilika da čestitam svima Božić, te zaželim puno mira, ljubavi i zajedništva svim Hrvatima.”

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here