LETOVANIĆ: Stigla pomoć za malenog, ali teško bolesnog Marka, pomoć je i dalje potrebna

834
Foto RTB

Obitelj Lovasić živi u Letovaniću, a svima nam je poznat onaj lijepi i veseo tekst iz pjesme o tom mjestu;”Letovanić selo pokraj Kupe”, na žalost u ovoj obitelji nije bilo puno veselja, pogotovo u periodu nakon razornog potresa, a ni korona virus ih nije poštedio.

Obitelj trenutno živi u malenoj kampici; roditelji Ivanka i Želimir te dvoje male djece, Luka u dobi od dvije godine i Marko koji od rođenja ima niz zdravstvenih problema, ne hoda, ne govori, a od nedavno ne može više niti samostalno disati, 24 sata na dan ovisi o kisiku u bocama. Naime četverogodišnjeg Marka nije poštedio koban virus, koji već više od godinu dana u cijelom svijetu stvara velike probleme, dječaku su oštećena pluća i kako sada stvari stoje pitanje je hoće li više ikada moći samostalno disati.

Majka Ivanka dijete drži na rukama jer su u malom i skučenom prostoru, nemaju adekvatne uvjete, a još od ranije Marko nema adekvatna kolica, krevet, također do nedavno roditelji su ga svakoga dana morali voziti skroz do Zagreba kako bi mogao obavljati nužne vježbe, ali sada rade na tome da se vježbe, fizikalne terapije obavljaju kod kuće.

Ova priča je teška, ova priča nije samo priča, ovo je stvarna slika, a u ovom slučaju video koji vam donosimo, kako to zapravo kod obitelji izgleda, uvjeti u kojima žive s tako bolesnim djetetom, naravno i maleni Luka zaslužuje bolje uvjete, pogotovo nakon što se u kampici pojavila vlaga, kako nam je obitelj rekla.

Ne znamo ni sami što nas je više dirnulo kada smo stigli kod obitelji Lovasić, pogledajte i poslušajte što su sve pokušavali učiniti do sada, što su nam kazali.

Ali i pogledajte…pomoć je stigla, pomoć dobrih ljudi, velikog srca! Saša Osenički aktivirao se po tko zna koji puta do sada, skupio ljude te je krenula akcija obnavljanja kuće i svega što bude bilo potrebno, kako i sam Saša kaže, za malenog Marka. 

Marko možda ne može govoriti, ali njegov osmijeh rekao nam je sve! 

I vi možete pomoći Marku:

SAŠA OSENIČKI DRENAČKA 12, 44250 PETRINJA, RH

IBAN: HR2424020063210418975

SWIFT: ESBCHR22 

OPIS PLAĆANJA: POMOĆ ZA MARKA

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime