Ljepota je dar, naročito kad je usmjerena na pomoć drugima!

U Petrinji održan prigodni prijam za Miss SWisačko - moslavačke županije i njene pratilje

355

Novu Miss Sisačko-moslavačke županije Kostajničanku Helenu Ćatić te prvu i drugu pratilju, Petrinjke Ivanu Povoljnjak i Lindu Bainac, kao i direktoricu direkcije Izbora za Miss Hrvatske Maju Vračarić, ugostio je 17. svibnja na prigodnom prijamu u gradskoj vijećnici Grada Petrinje gradonačelnik Darinko Dumbović. Budući da je, kako je rekao, imao želju prisustvovati izboru koji je održan u Topuskom, no zbog obveza je bio spriječen, odlučio im je prirediti ovaj prijam.

„Prije svega vam čestitam, čestitam vama na organizaciji koja je bila odlična i koja uvijek pokazuje ono što je najvažnije u takvom poslu, jedan visok i kvalitetan odnos profesionalizma. Sigurno je jako teško između tih lijepih djevojaka izabrati najljepšu. Često se zna reći da su ljepota i pamet najbolje raspoređeni jer je svatko zadovoljan sa svojom. Prava ljepota ipak dolazi iznutra. Osim ove vanjske, vi imate i tu unutarnju ljepotu, sve one kvalitete koje kao mlade djevojke trebate imati. Dijelite svoju ljepotu, ljepotu svog osmijeha, ali i tu unutarnju ljepotu s drugima“, poručio je gradonačelnik djevojkama.

Direktorica direkcije Izbora za Miss Hrvatske Maja Vračarić zahvalila je Gradu Petrinji i gradonačelniku na podršci podsjetivši kako je i Petrinja bila domaćin jednog od izbora.

„Ja bih se nadovezala na riječi gradonačelnika da ljepota dolazi iznutra. Ljepota je dar, ali ako ljepotu usmjerimo da bude na pomoć drugima, kao što je ove godine i Helena preusmjerila na pomoć u svom gradu Hrvatskoj Kostajnici koja je pod poplava, da ne spava noćima, da stalno pomaže kod obrane, onda je to velika stvar“, rekla je Vračarić.

17-godišnja Missica Helena Čatić pojasnila je kako se odlučila prijaviti na izbor te koji su joj dojmovi nakon što je na njemu i pobijedila.

„Prijavila sam se sama na poticaj trenera iz teretane. Podržavali su me roditelji i prijatelji, no nismo imali neka prevelika očekivanja. Nije to bilo očekivanje kao idemo po titulu, pobijedit ću, to je više bilo priželjkivanje pobjede, ali eto, dogodilo se, hvala Bogu. Nadam se da ću dobro predstaviti županiju. Osjećaj je bio prekrasan. Nisam stvarano očekivala to, nadala se jesam, ali nisam očekivala da će se to stvarno dogoditi. Nikada nisam očekivala da ću se baviti ovime u čemu sam danas, ali mi je ipak drago što sam otišla u tom smjeru i nadam se da ću u tom smjeru i nastaviti“, rekla je Čatić.

S Missicom su se složile i njene pratilje, Ivana Povoljnjak i Linda Bainac.

„Kao i Helena, prijavila sam se zbog novog iskustva, kako bi upoznala nove ljude. Zapravo mi se jako svidjelo to što sve cure koje su bile tamo došle zbog druženja, upoznavanja i da vidimo kako je to kada smo jedan dan lijepe te da se sve vrti oko nas. Zato mi se posebno svidjela sva ta organizacija, što je cijeli jedan dan bio posvećen nama i što nije bilo natjecateljskih sukoba. Svi smo tamo došli na uživanje i drago mi je što sam sudjelovala na ovom izboru“, rekla je Povoljnjak.

„I ja sam se prijavila bez očekivanja, nije bilo natjecateljskih ambicija, nisu se osjetile kod djevojaka, pomagale smo si, kada je trebalo pomoći jedna drugoj, to smo i činile“, rekla je Bainac.

Dumbović se zahvalio djevojkama koje su se prijavile na izbor za što, smatra gradonačelnik, treba imati i hrabrosti te što su tom prilikom pokazale ne samo da su lijepe, već i iznimne osobe, poželjevši Heleni puno uspjeha na izboru Miss Hrvatske za Miss svijeta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here