Locirali pomorce? Svi brodovi promijenili kurs i krenuli u istom smjeru!

706

UPDATE Sindikat pomoraca potvrdio kako imaju pouzdanu informaciju da je uočena splav i kako su brodovi upućeni prema njoj!

“Splav je uočena na satelitskim snimkama i onamo je upućena veća flota kako bi se pretražilo šire područje”, potvrdio je Neven Melvan iz Sindikata pomoraca za Novu TV, a prenio Dnevnik.hr.

Na facebook stranici Bourbon Rhode Rescue pojavile su se neslužbene informacije kako je uhvaćen signal radi kojeg svi brodovi koji pretražuju Atlantik za nestalim pomorcima mijenjaju kurs u istome smjeru. Jasna promjena smjera više brodova mogla se uočiti  putem stranice koja prati kretanje brodova Marine Traffic.

Članovi spomenute grupe protumačili su ovo kao slučaj spašavanja i nadaju se kako su brodovi uočili splavove na kojima bi mogli biti nestali pomorci, među njima i kapetan potonulog broda Dino Miškić.

VEZANE VIJESTI
Tegljač pun kukuruza sletio s ceste

Podsjetimo, još traje potraga za šestoricom Ukrajinaca i našim kapetanom Dinom Miškićem nakon što je tegljač Bourbon Rhode na kojem su se nalazili naišao na uragan i potonuo u četvrtak 26. rujna. U nedjelju je pronađen splav sa trojicom pomoraca, nakon čega je na čak tri dana obustavljena potraga za nestalima. Frustrirana obitelj i prijatelji pomorca osnovali su fond za prikupljanje sredstava za nastavak privatne potrage, u koji je do sada uplaćeno 45 tisuća eura.

Iz šibenskog kriznog stožera javljaju kako se potraga za nestalima nastavlja uz pojačanje, naime, uz brodove te američke avione digli su se i francuski avioni.

Otvoreno pismo supruge

VEZANE VIJESTI
POTRAGA U TIJEKU Policija traži ovog muškarca, jeste li ga vidjeli?

U otvorenom apelu Marijana Kedžo Miškić, supruga nestalog pomorca, poziva francuskog ministra da poduzme sve što je u njegovoj moći kako bi se nastavila potraga za još 7 nestalih. 

“Poštovani ministre, dozvolite da Vas podsjetim da je potraga za posadom Bourbon Rhode zaustavljena samo sedam dana od njezina početka; usprkos tomu što svi članovi posade nisu pronađeni i usprkos izjavama preživjelih mornara koji su posvjedočili da su sve 4 splavi uspješno lansirane, te da se posada ukrcavala na njih. Nakon tri dana očaja, stigla je nova nada. Potraga je nastavljena, a kao što znate, uočene su i signalne rakete – dokaz života naših voljenih koji danima plutaju po Atlantiku! Ovime Vas molim kao žena, supruga i majka djeteta koje danas, na svoj 12. rođendan želi samo da mu se otac vrati: nemojte ponovno odustati od njih.”

VEZANE VIJESTI
Novi brod stiže u pomoć u potrazi za kapetana Dinu, Francuska je sve bliže pomorcima?

Istaknula je kako su prekidom potrage izgubljena “tri dragocjena dana” te da za nastavak potrage može ponuditi “simboličnu financijsku nadoknadu”.

“Moja obitelj, prijatelji i ja smo pokrenuli Go Get Funding kampanju za prikupljanje sredstava za potragu te je do sada prikupljeno gotovo 50 tisuća eura, a dobri ljudi nam se i dalje javljaju i šalju pomoć. Spremni smo svaki cent novca kojeg prikupimo uplatiti za troškove francuskih snaga uključenih u potragu, samo da sedam života ne ostane prepušteno na milost i nemilost oceanu”, stoji u pismu supruge nestalog pomorca.

Foto: Marine Traffic screenshot/ilustracija

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here