U dvorani Srednje škole Petrinja jučer, 28. svibnja, je odigrana prijateljska utakmica između Ženskog košarkaškog kluba Lovrekice i učenica iz Kine koje su poražene rezultatom 81:63.

Košarkašice Kine od jeseni prošle godine borave u Zagrebu gdje ih naši treneri pripremaju za sportsko sveučilište u Pekingu. Za prijateljsku utakmicu u Petrinji odlučili su se radi odličnih uspjeha koje Lovrekice postižu, a njihov trener Ivan Boras također je zadovoljan ovim košarkaškim uspjehom:

„Ovo je sjajna prilika da osjetimo malo egzotike i vidimo kako izgleda košarka u drugim zemljama. Djevojke koje borave u Zagrebu uglavnom su 2002. godište ili mlađe, a iz Kine su došle kako bi se pripremile za sportsko sveučilište u Pekingu. Naše djevojke nadigrale su ih, ali vidi se da rade te da su se popravile i taktički i tehnički. Drago mi je da je dvorana puna i da su nas došli podržati navijači i gradonačelnik.“

VEZANE VIJESTI
Najavljen cjelodnevni program 13. Petrinjske kobasijade

Susret košarkašica otvorio je gradonačelnik Darinko Dumbović bacivši prvu loptu u teren:

“Mislim da će ovakvi sportski događaji biti sve češći jer je šport nešto što povezuje ljude, gradove, različitost i stvara zajedništvo. Ja sam danas sretan prije svega kao gradonačelnik što se uspostavlja jedan kontakt koji je više od športa. Kada pogledamo Kinu, tu gospodarsku silu i kad pogledamo sve ono što oni daju za šport i kao gospodarska sila koja je došla u Hrvatsku, sila koja se nudi s jednom ogromnom investicijom kao što je primjerice Pelješki most, onda možemo biti zadovoljni jer se uspostavljaju kontakti na više razina. Drago mi je vidjeti da mladi ljudi u tome uživaju i što ne gledaju niti na spol niti na boju niti na različitost niti na vjeroispovijest to je ono što grad, državu, Europu i cijeli svijet čini civiliziranim i to treba poštivati”, zaključio je gradonačelnik.

VEZANE VIJESTI
Petrinja malo gradilište - uređuju se fasade i parkiralište na središnjem gradskom trgu

Iako su se košarkašice iz Kine u Zagreb vratile poražene, ova prijateljska utakmica donijela im je nešto mnogo važnije, nova poznanstva i veliko iskustvo.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here