Luka Ploče: poštivat ćemo volju građana

37

Prema neslužbenim rezultatima prema kojima su Pločani u nedjelju na referendumu velikom većinom (90,97% ) odbili projekt TE Ploče, priopćenjem za medije su se javnosti obratili iz Luke Ploče, glavnog predlagatelja izgradnje termoelektrane na ugljen te ustvrdili kako će poštovati volju građana.

U priopćenju se navodi kako će poštivati želje Pločana:

”Kao inicijatori ideje temeljem pozitivnih iskustava brojnih zapadnoeuropskih gradova i luka vjerujemo da bi ovaj projekt pružio ozbiljan potencijal za razvoj Luke Ploče, grada Ploča i doline Neretve, no mi nismo u poziciji donositi strateške odluke. Ovaj savjetodavni referendum provodio se prije nego što su napravljene ikakve studije, pogotovo one koje govore o utjecaju na okoliš ili na ostale gospodarske djelatnosti ovog kraja, temeljem kojih bi se o toj ideji mogla voditi argumentirana, a ne emotivna ili politikantska rasprava”, navodi se u priopćenju.

Iz Luke Ploče također navode kako je ovaj referendum bio nepotrebno trošenje novaca, ali kažu kako će ”poštovati volju lokalnog stanovništva, kao i zakone i propise RH”.

”Naš stav je da se puni potencijal koji ova investicija pruža Pločama ne može ostvariti bez prihvaćanja projekta od strane lokalnog stanovništva. Mi ćemo i dalje, kao i dosad, aktivno tražiti prilike za osiguranje održivog razvoja Ploča i Luke Ploče kao gospodarskog pokretača grada”, pišu iz Luke Ploče.

Ustvrdili su kako će se Luka Ploče razvijati i bez termoelektrane te izrazili nadu da će oni koji nose odgovornost za razvoj grada, kao i udruge koje su ih aktivno osporavale, uskoro iznijeti realne alternativne projekte koji će omogućiti gospodarski rast grada Ploča.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here