MAKLJAŽA NA ULICAMA BEOGRADA “Ćale ovo je za tebe!”

692
07, July, 2020, Belgrade - Citizens protest in front of the Serbian Parliament due to the announced measures in the fight against the coronavirus. . Photo: Antonio Ahel/ATAImages 07, jul, 2020, Beograd - Protest gradjana isped Skupstine Srbije zbog najavljenih mera u borbi protiv korone. . Photo: Antonio Ahel/ATAImages

U središtu Beograda do rano jutros trajali su sukobi policije i prosvjednika koji su se sinoć okupili ispred skupštine Srbije nakon što je srbijanski šef države Aleksandar Vučić najavio ponovno uvođenje policijskog sata zbog pogoršane epidemiološke situacije.

Prosvjed je započeo s tek nekoliko stotina sudionika, da bi se mnoštvo kasnije uvećalo, a nakon što je dio prosvjednika ušao u zgradu Skupštine, uslijedili su incidenti i sukobi s policijom.

U nastavku sukoba prosvjednici su policiju zasipali jajima, kamenjem, plastičnim bocama i bakljama, zapaljeni su deseci kontejnera, a prema prvim izvješćima ozlijeđenih ima na obje strane.

VEZANE VIJESTI
VIDEO Automobilom uletio među prosvjednike u Seattleu i pucao

Nakon što je policija dobila pojačanje rastjerala je prosvjednike suzavcem ispred Skupštine, a na ulice je izvedena i policijska konjica i postrojba s psima.

Kamere televizije N1 su u izravnom prijenosu svjedočile napadima na policiju, ali i brutalnosti policije u civilu i privođenju i batinanju prosvjednika.

Zapaljena su najmanje dva policijska automobila, intervenirali su vatrogasci, a policija je dva sata poslije ponoći potisnula prosvjednike sa platoa ispred Skupštine Srbije ka Bulevaru kralja Aleksandra i okolnim ulicama.

“Neće biti mira ako ne bude pravde”, poručio je jedan od prosvjednika, predstavljajući se kao poljoprivrednik iz Stare Pazove.

VEZANE VIJESTI
POTRESNA SNIMKA Policija u SAD-u gurnula 75-godišnjaka na tlo, ostavili ga da bespomoćno leži

Prosvjed je počeo nešto prije 21 sat kada se okupilo nekoliko stotina prosvjednika, da bi im se nakon poziva na društvenim mreža pridružilo joj nekoliko tisuća, a jedna skupina prosvjednika je provalila vrata i ušla zgradu državnog parlamenta.

Zastupnik Skupštine Srbije Đorđe Vukadinović ocijenio je da “ovakva, nepotrebna, brutalnost policije i toliko ispaljenog suzavca nije zabilježeno od 5. listopda 2000. godine” kada je u prosvjedima srušen režim Slobodana Miloševića.

Policija je oko dva sata poslije ponoći dobila dodatno pojačanje potiskujući prosvjednike.

VEZANE VIJESTI
Građani na ulicama traže "pravdu za djevojčice"

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je da policija “kontrolira situaciju” ispred Skupštine Srbije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here