Marijini obroci hrane 1.4 milijuna djece svakog školskog dana!

Marijini obroci sada donose školske obroke koji mijenjaju život za 1.425.013 gladne djece u 18 zemalja i po prvi puta su započeli program prehrane u Zimbabveu!

308

Marijini obroci sada donose školske obroke koji mijenjaju život za 1.425.013 gladne djece u 18 zemalja i po prvi puta su započeli program prehrane u Zimbabveu!

Zahvaljujući velikodušnim podupirateljima iz Hrvatske i svijeta, broj djece koja primaju Marijine obroke na mjestu obrazovanja narastao je za 14% od siječnja 2018. Humanitarna je organizacija uključila 197.363 djece više – i 414 novih škola, vrtića i edukacijskih centara – u svoj program prehrane na mjestu obrazovanja. Marijini obroci rade uz lokalne volontere kako bi pružili školske obroke u nekima od najsiromašnijih zajednica svijeta. Obećanje hranjivog obroka potiče djecu koja bi u suprotnom bila prisiljena na rad, prosenje ili traženje hrane po smetlištima, da dođu u školu i steknu obrazovanje koje će im poslužiti kao izlaz iz siromaštva.

Osnivač humanitarne organizacije, Magnus MacFarlane-Barrow, rekao je: “Svako dijete uključeno u obitelj Marijinih obroka daje nam razlog za slavlje i presretan sam što sada po prvi put dopiremo do djece u Zimbabveu. Predivno je razmišljati kako sada više od 1.4 milijuna djece u 18 zemalja uživa u obrocima, posluženima s ljubavlju, svakog školskog dana. Zahvalan sam svima koji omogućuju ovaj divan rad kroz velikodušne donacije novca, vještina, vremena i molitve. Vaša dobrota pomaže djeci u najsiromašnijim zajednicama svijeta da dobiju dragocjeno obrazovanje, koje otvara vrata mogućoj svijetlijoj budućnosti.”

VEZANE VIJESTI
Svijet protiv koronavirusa: strah od većeg broja oboljelih, skoro 5.000 umrlih

Marijini obroci nedavno su proširili svoj uspješan program prehrane u škole u Zimbabveu. Poljoprivreda zemlje koja se nekoć nazivala ‘žitnicom Afrike’, nakon godina nasilnih preokreta, prisilne raspodjele zemlje i suša, sada donosi razorne posljedice mnogim obiteljima koje se bave uzgojem i dovodi do širenja gladi u nekim dijelovima zemlje.

Uz pomoć lokalnih volontera, Marijini obroci sada hrane 18.435 ranjive djece u 40 škola u siromašnom Okrugu Tsholotsgo. Šalica kaše obogaćene vitaminima koja se poslužuje svaki školski dan pomaže gladnoj djeci, poput 12-godišnje Nomthandazo, da u potpunosti iskoriste svoje obrazovanje. Ona nam je rekla: “Mnogo djece ne dolazi u školu jer moraju raditi kako bi pomogli svojim roditeljima. Neki od njih su pregladni da bi učili. Život bez škole i Marijinih obroka koje primamo ovdje ne bi bio jednostavan. Nakon obroka imamo energiju i možemo brže pisati. Volim učiti nove stvari. Nadam se da ću dobiti obrazovanje koje će mi omogućiti bolju budućnost. Škola će mi pomoći da pronađem posao.”

VEZANE VIJESTI
AUDIO Mala djeca, velike misli - Tema: Volonteri

Marijini su obroci u početku hranili samo 200 djece u Malaviju 2002. godine. Danas humanitarna organizacija pruža hranjive obroke za više od 1.4 milijuna djece u najugroženijim zajednicama svijeta. U posljednih nekoliko mjeseci, humanitarna je organizacija proširila svoj program prehrane u školama na mjesta koja su bila u posebnoj potrebi, uključujući dodatnih 27.707 djece u Zambiji i 5.566 nove djece u Liberiji. Marijini obroci također pružaju neophodan školski obrok za dodatnih 1.744 djece u četiri škole u ratom razorenom gradu Alepu u Siriji.

VEZANE VIJESTI
Međunarodni dan Crvenog križa obilježen i u Petrinji

Marijini obroci jednostavna su ideja koja djeluje. Istraživanja pokazuju da se u školama u kojima djeca primaju Marijine obroke, povećava stopa dolaska na nastavu, uključivanja u škole, pada stopa odustajanja od školovanja, a djeca su sretnija, zdravija i postižu bolje rezultate na nastavi. Prosječan trošak prehrane jednog djeteta Marijinim obrocima kroz cijelu školsku godinu iznosi 120 kuna.

Za više informacija posjetite www.marysmeals.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here