Međunarodni dan fizikalne terapije u Lječilištu Topusko

Obilježavanje Međunarodnog dana fizikalne terapije u organizaciji Lječilišta Topusko i TOP-TERMI d. o. o.

1397

Međunarodni dan fizikalne terapije, koji se od 1951. godine svake godine obilježava u više od stotinu zemalja svijeta, prigodno je obilježen i u Lječilištu Topusko.

Dan je to koji nosi određenu poruku kojom se želi proširiti svijest o važnoj ulozi fizikalne terapije i fizioterapeutske profesije, označava jedinstvo i solidarnost globalne zajednice i fizikalne terapije i predstavlja priliku za prepoznavanje posla koji fizioterapeuti obavljaju za pacijente i zajednicu.

“Tema ovogodišnjeg obilježavanja Međunarodnog dana fizikalne terapije je kronična bol, stoga smo u Lječilištu predstavili široku paletu proizvoda kojima možemo prevenirati tu bol”, poručio je glavni terapeut Lječilišta Topusko Dragan Papić, između ostalog predstavivši ljekovito blato.

“Nakon dugih 30 godina u ponudu smo vratili ljekovito blato koje je posebno po tome što se tri tisuće godina zalijevalo u vodenom mediju- termalnoj vodi. Poznati smo naravno i po termalnoj vodi te opremljeni najmodernijom hidroterapijom u Hrvatskoj”, dodaje Papić.

Lječilište bilježi rast prihoda od čak 30 posto, kao i 40 posto veći broj dolazaka u odnosu na prošlu godinu, pa je prigodom obilježavanja ravnatelj Lječilišta Topusko Domagoj Mosler predstavio i neke od velikih projekata:

“Pred nama je energetska obnova zgrade “Petrova gora” vrijedna devet milijuna kuna, također, pred potpisom smo ugovora s Europskom komisijom kojim je za nas osigurano 1,2 milijuna eura. To će značiti primjenu najnovije tehnologije u ovome dijelu Europe koja će koristiti geotermalnu vodu za hlađenje prostora, bazenske svrhe, uz istodobnu obnovu dijela toplovoda. Uskoro nas očekuje i svečano otvorenje novouređenog odsjeka fango terapije u blatnim kupkama, u kojeg u posljednje dvije godinu ulažemo dva i pol milijuna kuna.”

“Najavljujem kako će, osim Rehabilitacijskog centra u Petrinji, jedan dio biti i ovdje u Topuskom za naše branitelje, također i Centar za rehabilitaciju djece s posebnim potrebama. Volio bih kada bismo u skorije vrijeme dodatno poboljšali ponudu usluga koje imamo. Imamo ugovore s Ministarstvom unutarnjih poslova koje je ovdje smjestilo policiju, a ponovno smo potpisali i ugovor s Gradom Zagrebom za branitelje koji će se ovdje rehabilitirati”, poručio je čestitajući Međunarodni dan fizikalne terapije sisačko – moslavački župan Ivo Žinić.

Zahvalivši im na svemu što svakodnevno kroz svoj posao čine za zdravlje ljudi, fizioterapeutima je njihov dan čestitao i načelnik Općine Topusko Ivica Kuzmić.

Inače, područje Topuskog odavno je naseljeno zahvaljujući mnogobrojnim termalnim izvorima. Posebno su značajne cretne, tresetne kupke u narodu poznate kao «blatne kupke» koje postoje još samo u Češkoj. Po kvaliteti termalna voda Topuskog treća je u Europi.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime