Međunarodni dan fizikalne terapije u Lječilištu Topusko

Obilježavanje Međunarodnog dana fizikalne terapije u organizaciji Lječilišta Topusko i TOP-TERMI d. o. o.

488

Međunarodni dan fizikalne terapije, koji se od 1951. godine svake godine obilježava u više od stotinu zemalja svijeta, prigodno je obilježen i u Lječilištu Topusko.

Dan je to koji nosi određenu poruku kojom se želi proširiti svijest o važnoj ulozi fizikalne terapije i fizioterapeutske profesije, označava jedinstvo i solidarnost globalne zajednice i fizikalne terapije i predstavlja priliku za prepoznavanje posla koji fizioterapeuti obavljaju za pacijente i zajednicu.

“Tema ovogodišnjeg obilježavanja Međunarodnog dana fizikalne terapije je kronična bol, stoga smo u Lječilištu predstavili široku paletu proizvoda kojima možemo prevenirati tu bol”, poručio je glavni terapeut Lječilišta Topusko Dragan Papić, između ostalog predstavivši ljekovito blato.

VEZANE VIJESTI
Partnerstvom do obnove spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Dvoru

“Nakon dugih 30 godina u ponudu smo vratili ljekovito blato koje je posebno po tome što se tri tisuće godina zalijevalo u vodenom mediju- termalnoj vodi. Poznati smo naravno i po termalnoj vodi te opremljeni najmodernijom hidroterapijom u Hrvatskoj”, dodaje Papić.

Lječilište bilježi rast prihoda od čak 30 posto, kao i 40 posto veći broj dolazaka u odnosu na prošlu godinu, pa je prigodom obilježavanja ravnatelj Lječilišta Topusko Domagoj Mosler predstavio i neke od velikih projekata:

“Pred nama je energetska obnova zgrade “Petrova gora” vrijedna devet milijuna kuna, također, pred potpisom smo ugovora s Europskom komisijom kojim je za nas osigurano 1,2 milijuna eura. To će značiti primjenu najnovije tehnologije u ovome dijelu Europe koja će koristiti geotermalnu vodu za hlađenje prostora, bazenske svrhe, uz istodobnu obnovu dijela toplovoda. Uskoro nas očekuje i svečano otvorenje novouređenog odsjeka fango terapije u blatnim kupkama, u kojeg u posljednje dvije godinu ulažemo dva i pol milijuna kuna.”

VEZANE VIJESTI
FOTO Svečana sjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije

“Najavljujem kako će, osim Rehabilitacijskog centra u Petrinji, jedan dio biti i ovdje u Topuskom za naše branitelje, također i Centar za rehabilitaciju djece s posebnim potrebama. Volio bih kada bismo u skorije vrijeme dodatno poboljšali ponudu usluga koje imamo. Imamo ugovore s Ministarstvom unutarnjih poslova koje je ovdje smjestilo policiju, a ponovno smo potpisali i ugovor s Gradom Zagrebom za branitelje koji će se ovdje rehabilitirati”, poručio je čestitajući Međunarodni dan fizikalne terapije sisačko – moslavački župan Ivo Žinić.

VEZANE VIJESTI
Petrinja uskoro dobiva Studenstki dom

Zahvalivši im na svemu što svakodnevno kroz svoj posao čine za zdravlje ljudi, fizioterapeutima je njihov dan čestitao i načelnik Općine Topusko Ivica Kuzmić.

Inače, područje Topuskog odavno je naseljeno zahvaljujući mnogobrojnim termalnim izvorima. Posebno su značajne cretne, tresetne kupke u narodu poznate kao «blatne kupke» koje postoje još samo u Češkoj. Po kvaliteti termalna voda Topuskog treća je u Europi.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here