Međunarodni dan sestrinstva obilježen i u Mošćenici

Zahvala na svemu što čine za bolesne, stare i nemoćne

376

U povodu Međunarodnog dana medicinskih sestara i tehničara, gradonačelnica Grada Petrinje Magdalena Komes obišla je Odjel za pulmologiju i dugotrajno liječenje s palijativnom skrbi  smješten u Mošćenici.

Nakon razgovora s domaćinima i uručenja prigodnog poklona, Komes je svim medicinskim sestrama i tehničarima čestitala njihov Dan:

“Zahvaljujem na svemu što čine za naše bolesne, za stare i nemoćne. Ovdje u Mošćenici potrudili smo se omogućiti im donekle normalne uvjete za rad, budući je njihov prostor stradao u potresu. Opet se pokazala dobra koordinacija županijske i gradske razine. Ustupili smo ovaj proctor koji smo dobili upravo za posljedice potresa, Županija je osigurala dodatne uvjete.”

Glavna sestra Odjela za pulmologiju i produženo liječenje s palijativnom skrbi Slavica Marijašević otkrila je da na Odjelu radi 20-ak sestara:

“Nema nas dovoljno! Uvijek je taj problem: nedostatak medicinskih sestara i općenito zdravstvenog osoblja. Oduvijek kad su krizna stanja naviknuli smo na to da smo prvi na udaru. Od onih ratnih vremena preko covida do potresa…”

Sve te krize, mi smo uvijek tu! Ovi kontejneri? I tome smo se prilagodili, istaknula je Marijašević.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime