Međunarodni dan fizikalne terapije, koji se od 1951. godine svake godine obilježava 8. rujna u više od stotinu zemalja svijeta, prigodno je obilježen i u Lječilištu Topusko.

Dan je to koji nosi određenu poruku kojom se želi proširiti svijest o važnoj ulozi fizikalne terapije i fizioterapeutske profesije, označava jedinstvo i solidarnost globalne zajednice i fizikalne terapije i predstavlja priliku za prepoznavanje posla koji fizioterapeuti obavljaju za pacijente i zajednicu, istaknuo je ravnatelj Lječilišta Topusko Domagoj Mosler obraćajući se svojim djelatnicima.

„Ovaj smo put izašli van, među ljude, kako bismo se susreli s njima i kako bismo im ukazali na važnost fizioterapeuta ne samo ovdje u Lječilištu, nego i u svakodnevnom životu. Vi, koji svakodnevno radite s pacijentima, najbolje znate što znači vaš posao i vaš angažman, a posebno smo toga svjesni ovdje u Lječilištu Topusko u kojem fizikalna medicina i terapija postoji otkada je ovog mjesta. Najvažniji su oni koji to rade svaki dan,a to ste vi. Stoga vam čestitam ovaj dan. Vi ste u posljednje četiri godine, napravili izvrstan posao. Danas je u Lječilištu otprilike 300 pacijenata na fizikalnoj terapiji, 100-tinjak na odjelima, dodajmo Top terme koje nose preko 2/3 noćenja u županija, a kad im se doda Lječilište, zajednički nosimo preko 3/4 noćenja“, kazao je Mosler.

VEZANE VIJESTI
Žinić otkrio kada se u Sisku pušta u rad magnetska rezonancija

 

 

Čestitajući Međunarodni dan fizikalne terapije, sisačko – moslavački župan Ivo Žinić, koji je nazočio obilježavanju, izrazio je zadovoljstvo što su unazad četiri godine uspjeli od dva posrnula gospodarska subjekta, Lječilišta Topusko i Top Termi, stvoriti ustanovu i tvrtku koje posluju pozitivno.

„Mislim da smo na dobrom putu, da je u nekoliko zadnjih godina napravljena stabilizacija i racionalizacija poslovanja i Lječilišta i Top termi, a to je najvažniji. Prije četiri godine kad sam došao na mjesto župana, imali smo jednu tešku situaciju, nejasno financijsku situaciju, bili smo u predstečajnoj nagodbi s velikim dugovanjima, s problemima i moram priznati da je ovo bio jedan od „kamena oko vrata“ meni i županijskoj upravi. Pred nama je bio zadatak da pokušamo to stabilizirati. Zahvaljujući prije svega vama, vodstvu i djelatnicima, uspjeli smo ovo Lječilište dovesti do jedne razine koja je zavidna, koja naravno može biti puno, puno bolja i e učinit ćemo sve da promijenimo ovu situaciju, da Lječilište Topusko i Top Terme  budu broj jedan u kontinentalnom i u zdravstvenom turizmu. To nam je cilj“, poručio je Žinić.

VEZANE VIJESTI
Čestitka sisačko-moslavačkog župana Žinića za Dan antifašističke borbe

Zahvalivši im na svemu što svakodnevno kroz svoj posao čine za zdravlje ljudi, fizioterapeutima je njihov dan čestitao i načelnik Općine Topusko Ivica Kuzmić

„Prije svega treba pohvaliti inicijativu Lječilišta, njegovog ravnatelja i djelatnika što već drugu godinu na ovaj način pokušavaju edukativno prezentirati važnost fizikalne terapije u očuvanju našeg zdravlja. Osobno mi je jako važno, a i danas smo to pokazali, jedno zajedništvo svih institucija na području općine Topusko jer će nam to zajedništvo trebati i u svim budućim aktivnostima“, kazao je Kuzmić.

Čestitku je ovom prigodom svojim radnim kolegama uputio i glavni terapeut Lječilišta Topusko Dragan Papić.

VEZANE VIJESTI
Pontonski most koji je u listopadu 1991. značio život

„Hvala vam svima na vašoj ambicioznosti koju pružate, stručnosti koju dijelite i želji da dajete najbolje od sebe kako biste pružili pomoć onima kojima je ona najpotrebnija. Također se želim zahvaliti našim liječnicima fizijatrima, medicinskim sestrama te ostalom zdravstvenom osoblju s kojim u interdisciplinarnom timu  imamo kvalitetnu komunikaciju i suradnju kako bismo našim pacijentima pružili što optimalniju zdravstvenu skrb. Tema ovogodišnjeg obilježavanja Međunarodnog dana fizikalne terapije je tjelesna aktivnost i mentalno zdravlje. Istraživanja pokazuju kako vježbanje ima značajne učinkovitosti na tjelesno zdravlje, ali utječe i na mentalno zdravlje podjednako tako. Najviše utječe na intelektualne i emocionalne sposobnosti, mentalno stanje pa čak i socijalno blagostanje“, kazao je Papić dodavši kako je vježbanje jedan od najboljih i najzdravijih načina da se poboljša sreća i zadovoljstvo.

Stoga je glavni fizioterapeut Papić je sve sudionike obilježavanja Međunarodnog dana fizikalne terapije u Lječilištu Topusko pozvao da zajednički izvedu petominutne vježbe za koje bi svatko trebao naći vremena, što su svi i učinili.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here