MEDVED Nitko od stradalih u potresu ne smije biti gladan!

Dodao je da će se ispraviti moguće greške vezane uz podjelu obroka stradalima

166

Načelnik Stožera za uklanjanje posljedica potresa Tomo Medved komentirao je vijest kako je veći broj obroka od ponedjeljka smanjen, što je u nekim sredinama izazvalo negativne reakcije. Podsjetio je kako je tvrtka Pleter, kad je preuzela pripremu hrane, u devet mjeseci podijelila oko 1,4 milijuna obroka, u što je utrošeno više od 30 milijuna kuna.

„Podsjećam da su ugostitelji s područja Sisačko-moslavačke županije svo vrijeme iskazivali želju za uključivanje u proces pripreme prehrane, Županija je preuzela program raspisivanja Javnog poziva i odabir ugostitelja koji će nastaviti program pripreme i podjele hrane.

Nitko od stradalih u Sisačko-moslavačkoj županiji nije i ne smije biti gladan, izjavio je potpredsjednik Vlade RH i načelnik Stožera za uklanjanje posljedica potresa Tomo Medved i dodao da će se ispraviti moguće greške vezane uz podjelu obroka stradalima. Od prvog trenutka je bila obveza gradova i općina da iskažu potrebe za hranu, što smo do sada poštivali. Gradovi i sada iskazuju svoje potrebe pa je od ponedjeljka na snazi ta odluka. Županija je ta koja organizira podjelu uz sredstva Vlade RH.“

Ako je netko bio izostavljen, to će se vrlo brzo ispraviti, naglasio je Medved i ponovio da će se, ako je negdje bilo pogreške i ako je oštećen netko tko ne može pripremati hranu, to brzo ispraviti.

Župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak rekao je da je prema podacima jedinica lokalne samouprave broj potrebnih toplih obroka za Sisak je 244, za Glinu 270 i za Petrinju 431.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime