Meteoalarm: Skoro cijela Hrvatska pod upozorenjem, moglo bi pasti i do pola metra snijega

5770

Državni hidrometeorološki zavod putem Meteoalarma izdao je upozorenje za gotovo cijelu Hrvatsku zbog snijega i jakog vjetra.

RTL-ova meteorologinja Dunja Mazzocco Drvar najavila je da će snijeg padati do četvrtka, a jutros se većina države probudila pod bijelim pokrivačem.

“Sutra vrijeme vrlo slično današnjem, a jedina razlika u odnosu na danas bit će zapravo stanje tla. Unutrašnjosti će već ujutro na tlu biti 5 do 15 centimetara snijega više nego danas.

Snijeg će prijepodne padati u cijeloj unutrašnjosti, a bura će ga nositi i na neke dijelove obale. U nizinama će napadati novih 5 do 10 centimetara, u gorju i do 30 pa će ga ukupno na tlu mjestimice biti i oko pola metra.

I dalje razmjerno vjetrovito pa osobito u gorju valja računati i na manje vijavice. Kako dan bude odmicao oborine će biti sve slabije, a u Podravini i Baranji snijeg će čak malo omekšati i dijelom prijeći u susnježicu.

Na Jadranu većinom suho, uz navedeno proletavanje snijega moguć je samo rijetko kakav krakotrajan pljusak, i to uglavnom na jugu. Bura će pod Velebitom i na šibenskom području ponovno ojačati, do jutra će udari ponovno dosegnuti 100 do 120 kilometara na sat, a nakon kraće pauze sredinom dana, iduće noći vjerojatno i do 150! Podjednako hladno kao danas, uz jači vjetar osjećaj iznimne hladnoće.”, rekla je Mazzocco Drvar za RTL.

Proljepšanje vremena možemo očekivati tek za vikend, kada bi se trebale vratiti uobičajene proljetne temperature i prilike.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime