Milanović i Pusić: Nakon zadnjih izjava suradnja s Čačićem ne dolazi u obzir

339

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović i predsjednica HNS-a Vesna Pusić složno su odbili mogućnost suradnje s reformistima nakon posljednjih izjava Radimira Čačića.

Naime, Čačić je gostujući u jednoj televizijskoj emisiji za HDZ rekao da je izvrsno organizirana i odlična stranka, “onakva kakva stranka treba biti”, da SDP još ni približno nije stranka te da HNS više ne postoji. Na pitanje je li Vesna Pusić bolja ministrica vanjskih poslova od Kolinde Grabar-Kitarović Čačić je odgovorio negativno.

Milanović je u petak u Puli poslije sastanka s čelnicima vladajuće Kukuriku koalicije rekao da je u usporedbi s drugim koalicijskim vladama ova vlada vrlo kohezivna, da se dogovaraju i provode odluke, što se vidi iz današnjeg početka izgradnje nove pulske bolnice, te je potvrdio da će SDP, HNS, IDS i HSU na sljedeće parlamentarne izbore ići zajedno.

Milanović je također komentirao proširenje koalicije riječima kako je koalicija otvorena za suradnju sa srodnim strankama i organizacijama te kako se na tome već intenzivno radi.

“Radi se na tome premda smo i ovakvi kakvi jesmo dovoljno jaki. Rezultati se vide, no, ponavljam, spremni smo i otvoreni za suradnju i za sve dobre ideje, pa i za ideje iz opozicije i iz Sabora, kojih nema”, istaknuo je predsjednik SDP-a.

“Bojim se da nakon posljednjih izjava Radimira Čačića to ne dolazi u obzir i teško je to očekivati. Laburiste svakako da”, poručio je Milanović, na što je predsjednica HNS-a Vesna Pusić odbila mogućnost koalicije s reformistima.

“Reformisti ne, ne dolaze u obzir”, poručila je Pusić.

Govoreći o tome što će vladajuća Kukuriku koalicija učiniti u posljednjoj godini mandata, Zoran Milanović je istaknuo kako je država bolje uređena, stabilnija i organiziranija nego što je bila prije tri godine i ikad prije.

Zoran Milanović je što se decentralizacije tiče ponovio kako imamo “puno općina i gradova”, da se o tome mora ozbiljno razgovarati te da je to “naša ozbiljna tema za sljedeći mandat”.

Vesna Pusić izjavila je novinarima govoreći o suradnji s ostalim strankama kako su na nacionalnoj razini još samo laburisti i OraH s kojima vladajuća koalicija može pregovarati.

“Stanje u koaliciji je daleko bolje nego što to dokazuju pojedine ankete. Uostalom, stranačka infrastruktura je ta koja donosi rezultate, što se pokazalo i na predsjedničkim izborima, gdje ankete nisu išle u korist jednoj strani, ali je stranačka infrastruktura to dobro iznijela”, istaknula je Pusić.

Predsjednik IDS-a Boris Miletić ponovio je kako će na Saboru stranke u veljači prihvatiti programsku platformu.

“IDS je uvijek zastupao programe i projekte i tako ćemo činiti i ubuduće. Ponavljam, za politiku je od iznimne važnosti biti dosljedan, a kao regionalnoj stranci nama je bitna decentralizacija i regionalni ustroj. To je, uostalom, i bila jedna od točaka Plana 21”, poručio je Miletić.

Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja rekao je kako je u ovom trenutku važno relizirati sve dogovorene projekte i programe u koaliciji.

“Partnerstvo se ne radi za jednokratnu upotrebu. Moramo razmišljati o budućnosti, a različiti stavovi i svjetonazori su jedno bogatstvo, a nikako loša stvar”, dodao je Hrelja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime