Milanović: ‘Programom plus’ s lista čekanja skinuto 8.000 pacijenata

229

Premijer Zoran Milanović pohvalio je jutros uspjeh projekta “Program plus”.

Zahvaljujući tom programu liste čekanja na zdravstvene usluge smanjene su za oko 8.000 pacijenata, a Milanović dodaje kako dobra organizacija i praksa pokazuju da se u zdravstvenom sustavu mogu rješavati i takvi problemi.

“Znamo za problem lista čekanja. Imaju ih Velika Britanija i Kanada, pa i Hrvatska. To je posljedica velikih potreba stanovništva i zagušenosti sustava. Međutim, pokazalo se da se dobrom praksom i dobrom organizacijom neke stvari mogu promijeniti”, rekao je Milanović na Vladinoj sjednici.

Provedbom “Programa plus” u organizaciji Ministarstva zdravlja, u dva je tjedna s lista čekanja skinuto skoro 8.000 pacijenata, dodao je.

“Imamo dosta skupe opreme i aparata, koji ne smiju stajati neiskorišteni i moraju se amortizirati, odnosno koristiti maksimalno koliko je moguće. Zašto da ih prekriva prašina”, rekao je Milanović.

“Liječnici i medicinske sestre koji u tome sudjeluju za to će biti plaćeni, jer to jedino tako može i smije funkcionirati sustav”, zaključio je Milanović te liječnicima čestitao Dan liječnika, koji se obilježava 26. veljače.

Foto: FaH

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here