Milanović: ‘Programom plus’ s lista čekanja skinuto 8.000 pacijenata

50

Premijer Zoran Milanović pohvalio je jutros uspjeh projekta “Program plus”.

Zahvaljujući tom programu liste čekanja na zdravstvene usluge smanjene su za oko 8.000 pacijenata, a Milanović dodaje kako dobra organizacija i praksa pokazuju da se u zdravstvenom sustavu mogu rješavati i takvi problemi.

“Znamo za problem lista čekanja. Imaju ih Velika Britanija i Kanada, pa i Hrvatska. To je posljedica velikih potreba stanovništva i zagušenosti sustava. Međutim, pokazalo se da se dobrom praksom i dobrom organizacijom neke stvari mogu promijeniti”, rekao je Milanović na Vladinoj sjednici.

VEZANE VIJESTI
Odličan odaziv na javnozdravstvenu akciju u Jabukovcu

Provedbom “Programa plus” u organizaciji Ministarstva zdravlja, u dva je tjedna s lista čekanja skinuto skoro 8.000 pacijenata, dodao je.

“Imamo dosta skupe opreme i aparata, koji ne smiju stajati neiskorišteni i moraju se amortizirati, odnosno koristiti maksimalno koliko je moguće. Zašto da ih prekriva prašina”, rekao je Milanović.

“Liječnici i medicinske sestre koji u tome sudjeluju za to će biti plaćeni, jer to jedino tako može i smije funkcionirati sustav”, zaključio je Milanović te liječnicima čestitao Dan liječnika, koji se obilježava 26. veljače.

VEZANE VIJESTI
Županiji darovano zemljište za gradnju kompleksa SB za kronične bolesti dječje dobi

Foto: FaH

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here