Milanović: SDP spreman kada dođe vrijeme, za podnošenje računa

165

Predsjednik SDP-a i premijer Zoran Milanović istaknuo je u nedjelju u Garešnici na izvještajnoj konvenciji SDP-a Bjelovarsko-bilogorske županije, kako je stranka, kada za to dođe vrijeme, spremna za podnešenje računa i u svakom trenutku boriti se svim dopuštenim sredstvima da dobije povjerenje građana.

Znamo da smo dobro radili, ali na kraju će građani odlučivati, zna se tko u ovoj zemlji odgovorno radi i zna se tko odlučuje, i to će s vremenom doći na svoje, kazao je Milanović, uvodno se obračajući sudionicima izvještajne konvencije Županijskoga SDP-a.

Govoreći o monetizaciji javnog duga premijer Milanović je rekao kako se ne radi o raspodjeli nacionalnog bogatstva nego da se želi rasteretiti od nepotrebno jarma dugova. Dug je veliki teret, pogotovo na dulji rok, naglasio je dodavši kako ne vidi smisla u tome da se Hrvatska “kamatari idućih 30 godina”.

VEZANE VIJESTI
Životopis Zorana Milanovića

Autoceste nitko neće odnijeti sa sobom, one ostaju u Hrvatskoj i treba vidjeti kako ih na najbolji mogući način iskoristiti, i novac usmjeriti za neke druge potrebe, kazao je Milanović.

Spominjući jednu od vladinih mjera premijer je rekao kako se zamrzavanjem tečaja švicarskog franka željelo pomoći jednom dijelu ljudi, posebno njih između 100 i 200 tisuća.

To je poruka da se slabije koji su postupali u dobroj vjeri, ne može prepustiti dominaciji jačega, odnosno bankama. S druge strane ta mjera će dovesti do toga da će banke zbog manje dobiti platiti i manje poreza iduće godine, pa će u državnom proračunu biti manje novca za sve ostale. Kad god se povuče neki potez on ima višestruke efekte i o tome treba voditi računa, rekao je Milanović.

VEZANE VIJESTI
Čekaju li nas neizvjesni izbori? SDP "puše za vratom" HDZ-u

Predsjednik SDP-a također je rekao kako o političkoj konkurenciji neće govoriti jer to smatra kontraproduktivnim, nego samo o stvarima bitnim za zemlju, ustvrdivši da je ono što je dobro za SDP dobro za Hrvatsku, i obrnuto.

Ocijenio je da je nakon tri godine Hrvatska na pravom putu i da ima jako dobru perspektivu, te najavio da će se broj nezaposlenih smanjivati, no kako je potrebno neko vrijeme da se vide rezultati.

Koliko god bude jak prosjek Hrvatske toliko će biti jaki temelji društva jer socijalne i ekonomske razlike ne smiju biti prevelike. U tome porezna politika ima veliku ulogu, naglasio je Milanović.

Ovo je godina u kojoj konačno vidimo rezultate našeg rada, bez obzira što neki pred tim zatvaraju oči; ljudi vide, građani znaju i odlučit će tko je uspješan, ima iskrene namjere, znanje i iskustvo, dodao je.

VEZANE VIJESTI
Milanović relativni pobjednik, u drugi krug i Grabar-Kitarović

Premijer je ocijenio da su neke stvari morali raditi od nule i da su zemlju preuzeli u teškom trenutku.

U izjavi novinarima u stanci stranačke konvencije, premijer Milanović je ponovno komentirao predloženi model monetizacije autoceste, rekavši kako sve što rade, čine kako bi skinuli teret nerazumnog duga da ga ne moramo vraćati 30 godina.

Ništa na silu neće ići, nama je drago da građani razmišljaju racionalno, no ništa se neće raditi na silu, rekao je.

Na izvještajnoj konvenciji bjelovarsko-bilogorskoga županijskog SDP-a govorio je i član Predsjedništva SDP-a, ministar Mihael Zmajlović, kazavši kako žele osigurati dugoračan i održiv rast racionalnim gospodarenjem resursima i kroz energetsku učinkovitost.(Hina)

Foto: FaH

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here