Milanović za Plenkovića: “Dokle god on šuti, meni je život još ljepši”

370
Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj akademiji povodom obilježavanja 75. obljetnice Hrvatskog saveza slijepih.

Između ostaloga, na spomenutom događaju upitan je za “šutnju” premijera Andreja Plenkovića koji već nekoliko dana ne izlazi pred medije, Milanović je ocijenio da je to premijerovo “ljudsko pravo”, no da ima i političke posljedice.

Zatim je nastavio: “Dokle god on šuti, meni je život još ljepši. Vidim da na mene šalje svoje suradnike. Ok, šalji, brate, bar lavove, a ne pudlice s protezom”, također Milanović premijerove poteze ocjenjuje providnom dječačkom taktikom.

Što više Plenković šuti, Milanović kaže da se on više može baviti poslovima koji su u opisu njegova radnoga mjesta kao kada vodi delegaciju na samit NATO-a, pa mora preuzeti sve na sebe jer “ministar ne radi svoj posao”.

Nadovezavši se na taj događaj, dodao je da ministar vanjskih poslova nije ni trebao biti s njim u Bruxellesu jer svi ministri tamo samo statiraju i sjede iza šefova delegacija, no i istaknuo je, kako je cijeli način na koji je to izvedeno, bio otužan, jadan i drugoligaški pa na to nema riječi.

Novinari su predsjednika pitali ima li ravnatelj VSOA-e njegovo povjerenje nakon saznanja da se unutar vojne agencije prekršio zakon.

“Ima moje povjerenje. Ja sam ga bio predložio, mandat mu je produžen dok je još predsjednica bila  Grabar Kitarović. Treba voditi računa da se tu radi o vojnicima, a ne o civilima, novinarima, profesorima… Tu ima svega, to nisu ljudi koji mogu i trebaju uživati istu razinu zaštite od postupka vojnih službi kao recimo vi. Ne vjerujem nikome dok se stvari ne dokažu. Imam senzibilitet za svakog čovjeka, ali vojnik je vojnik, policajac je policajac”, rekao je Milanović.

Osvrnuo se i na današnju proslavu HDZ-a koji slavi godišnjicu utemeljenja: “To je vrh neukusa, borba protiv toga je borba za građanski ukus. Kada stranke shvate da nisu one te koje vraćaju dostojanstvo ljudima, da njihovi lideri nisu faraoni, onda će biti bolje u Hrvatskoj. Postoji stranka koja se želi potpuno nametnuti hrvatskom društvu i ono što je još opasnije hrvatskom džepu.” To neću dopustiti, poručio je Milanović.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime