Milanoviću žao što se nije sreo s premijerom na Danu HOK-a

Ustvrdio je da je Plenković "zbrisao" s tog događaja

107
Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Ana Marija Katić

Predsjednik Republike Zoran Milanović izjavio je u petak, nakon svečane akademije u povodu Dana Hrvatske obrtničke komore (HOK), da mu je žao što se tamo nije sreo s premijerom Andrejem Plenkovićem, ustvrdivši da je Plenković “zbrisao” s tog događaja.

Milanović je novinarima objasnio da su njegov dolazak na obilježavanje Dana HOK-a gotovo spriječili obiteljski razlozi, ali je ipak došao.

“Prvo je bilo da neću doći i onda je valjda u tom nekakvom šumu u kanalu Plenković skužio da bi mogao on doći, a da mene nema. Međutim, ja sam ipak riješio problem i rekao da ću doći i onda je on zbrisao”, rekao je Milanović upitavši Plenkovića – “gdje si sada frajeru”?

Premijera je pozvao da se konzekventno ponaša i na svim sljedećim događajima kojima je on kao predsjednik Republike pokrovitelj.

“On dođe, ne dođe, vreba kao Uskršnji zeko sa strane da li ja dolazim. Zašto nije došao? Pa zato jer bi govorio predzadnji. Ali imam rješenje, radosnu vijest, kandidiraj se za predsjednika”, kaže Milanović.

Poručio je kako nije njegova utakmica da se nadmeće s Plenkovićem. “On je za mene osobno nula, ali je funkcionalno predsjednik HDZ-a, predsjednik hrvatske Vlade, dobio je izbore, osoba odgovorna za bujanje koruptivne hobotnice, zaslužan za manje političkog radikalizma u životu, to je u HDZ-u uspio suzbiti jer je komunjara”, rekao je Milanović.

Vezano za visoke cijene hrane, rekao je da je to posljedica rata u Ukrajini pa Vlada tu ne može napraviti ništa. Za vaučere koje je najavila Vlada, ustvrdio je kako “Vlada ne razmatra ništa nego kao ponavljač i prepisivač gleda što će napraviti Austrija”.

Milanović je novinarima također odgovorio kako smatra da nije realno da pravo na pobačaj uđe u Ustav, što traže SDP i Zeleno-lijevi blok.

Smatra kako smo u pitanju pobačaja “dosta sazreli i skoro 50 godina imamo riješeno to pitanje na prikladan način”, bolje nego Amerikanci za koje je rekao da vode kulturni rat od 1973. godine.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime