Ministarstvo zdravstva: Obnova sanitarija potrebna, cijenu određuje tržište

93

Na prozivke da planira potrošiti više od dva milijuna kuna za obnovu sanitarnih čvorova, Ministarstvo zdravstva odgovorilo je u srijedu da je rekonstrukcija potrebna, a cijenu će odrediti tržišna utakmica.

Pojedini mediji objavili su kako Ministarstvo zdravstva, prema raspisanoj javnoj nabavi, na obnovu devet sanitarnih čvorova, u zgradi u kojoj je smješteno planira potrošiti više od 2,3 milijuna kuna te kako se prema priloženoj dokumentaciji predlaže ugradnja vrhunske opreme.

Iz Ministarstva zdravstava tumače da su smješteni u zgradi sagrađenoj 1980. godine u kojoj od tada nije bilo ulaganja u sanitarne čvorove te da su isti dodatno oštećeni u potresu 2020. godine.

Tvrde da je veći dio sanitarnih čvorova neispravan odnosno izvan upotrebe, te da je od potresa nekoliko puta dolazilo do curenja vode, što je prouzročilo dodatnu štetu u poslovnim prostorima ispod ministarstva i u zgradi ministarstva.

Napominju da sanitarne čvorove koriste, osim zaposlenika i njihove stranke.

Projekt rekonstrukcije sanitarnih čvorova, dodaju u priopćenju, izradila je vanjska tvrtka 2017. i priložen je kao dio dokumentacije o nabavi kako bi potencijalni ponuditelji dobili uvid u cjelokupan obuhvat investicije. Primjerci sanitarne opreme, poput WC školjki i umivaonika, kažu u ministarstvu samo su ogledni primjerci i ne traži se njihova ugradnja dok su detalji tražene opreme, vrsta, količina i kvaliteta navedeni u troškovniku.

“Procijenjeni iznos definiran je na temelju projektantske procjene izvođenja radova, dok će stvarna cijena biti definirana tržišnom utakmicom, iskazana ponudama ponuditelja”, priopćilo je Ministarstvo zdravstva.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime