Misija ‘štene’: policija baki dostavila štene, unukov poklon

345

Talijanska policija objavila je kako je pomogla čovjeku koji je kupio štene za svoju baku, ali ga zbog pravila karantene nije mogao sam odnijeti.

Baka živi u Cerveteri, oko 50 kilometara sjeverozapadno od Rima, gdje živi njezin unuk. Nedavno joj je uginuo pas, a tužnoj ženi unuk psića nije mogao osobno odvesti jer mjere državne karantene zabranjuju svim stanovnicima kretanje, osim u nužnim slučajevima.

Dosjetio se i nazvao policiju da mu pomogne. Patrolni automobil dovezao se pred ženinu kuću i “nakon što su joj predali poklon, lice postarije žene se ozarilo”, navodi se u izjavi policije.

VEZANE VIJESTI
Ugradnja čipa stiže nam iz Švedske

Italija je zemlja koja je najteže pogođena pandemijom. Prijavljeno je gotovo 150.000 zaraženih, od koronavirusa umrlo je gotovo 19.000 ljudi.

Mjere karantene na snazi su od 10. ožujka, a trebale su trajati do 13. travnja. Premijer Giuseppe Conte produljio je karantenu do 3. svibnja.

Šef talijanske policije Franco Gabrielli u obraćanju povodom 168. godišnjice talijanskih policijskih snaga pozvao je policajce da budu posebno suosjećajni s ljudima.

“Dok strogo provodimo zakon, danas primarno moramo biti svjesni koliko su uplašeni i uznemireni naši sugrađani, i biti na njihovoj strani”, napisao je.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here