Mlade snage predstavljaju Hrvatsku na 35. INTERNACIONALNOM BLUES FESTIVALU u Memphisu

Ovom prigodom učenici Poprock škole svirat će i pjevati na mjestima gdje su svoje glazbene korake započeli pioniri bluesa.

239

Petrinjac Jakov Bjelac (15) zapjevat će na kultnom mjestu u Memphisu (SAD), gradu bluesa. Sa bendom, kojeg čine polaznici Poprock škole iz Siska, Jakov ovog vikenda putuje u Ameriku, gdje će na 35. INTERNACIONALNOM BLUES FESTIVALU (IBC), osim Hrvatske, predstavljati i svoj grad Petrinju. Ovom prigodom učenici Poprock škole svirat će i pjevati na mjestima gdje su svoje glazbene korake započeli pioniri bluesa: William Christopher Handy (otac bluesa), The Blues Brothers, Muddy Waters, Elvis Presly, B.B. King, Jerry Lee Lewis, Johnny Cash i mnogi drugi.

Jakov je već sa 12 godina krenuo u pjevačke vode, a prošle godine objavio je i svoju prvu pjesmu koju će između ostalog, uz obradu Borisa Hrepića – Hrepe (Daleka obala), izvesti na koncertu u Memphisu.

„Bend koji će nas predstavljati u Americi sastavljen je od najboljih učenika Poprock škole iz svih gradova gdje radimo, kao i polaznika međunarodnog blues kampa kojeg je Poprock škola više godina uspješno organizirala u Parku prirode Lonjsko polje. U Memphisu će nas službeno predstavljati bend u sastavu: Lucia Trtanj, Leo Banić, Jan Wolk, Jakov Bjelac, Martin Kosovec, Mijo Pušeljić i Damjan Labus Milojević. Svi oni dolaze iz naših Poprock škola, te su sudionici Blues kampa Lonjsko polje.  S njima putujemo kao mentori ja i Boris Hrepić. Uz naše mlade glazbenike i njihove mentore zasvirat će još nekolicina vrhunskih hrvatskih blues glazbenika.“ – rekao je direktor Škole Miro Dimić, te naglasio kako je Hrvatska jedina europska država koja dovodi mlade bluzere na IBC.

Na IBC-u sudjeluje oko tristotinjak blues bendova iz šezdeset država svijeta sa svih kontinenata, stoga je to izvrsna prilika za promociju Republike Hrvatske i gradova odakle dolaze mladi glazbenici. Nakon dolaska iz Amerike u planu su koncerti po gradovima i mjestima iz kojih dolaze učenici Poprock škole. To je najbolji način na koji će se, kako ističe direktor Dimić, zahvaliti svima koji će financijski pomoći mladu hrvatsku blues reprezentaciju, a među njima je i grad Petrinja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here