Molitveni doručak Sisačke biskupije

625

U prigodi pete godišnjice uspostave Sisačke biskupije, danas je održan „Molitveni doručak“ u organizaciji Ureda za promicanje socijalnog nauka Crkve Sisačke biskupije koji je, u Dvorani Benedikta XVI. sisačkog Velikog Kaptola, okupio 50-ak osoba iz vjerskog, kulturnog i političkog života župa, županija, gradova i općina s područja koje obuhvaća biskupija.
Domaćin „Molitvenog doručka“, sisački biskup Vlado Košić, istaknuo je kako je upravo druženje i zajedničko promišljanje, cilj ovog događanja…

TON

 

Na „Molitvenom doručku“ glavna je govornica bila zastupnica u Europskom parlamentu Ivana Maletić koja se složila s biskupom kako je dijalog i zajednički rad na rješavanju problema koji nas muče, jako bitan….

TON 

Jedan od uzvanika je bio i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić koji se zahvalio biskupu na pozivu i na organizaciji ovakvog događaja…

TON 

Žinić je za kraj istaknuo kako je svjestan koliko Sisačka biskupija pomaže svojim vjernicima kako bi što normalnije živjeli u ovim teškim vremenima. Nužna je tu uloga i političara, smatra Žinić, naročito onih koji donose odluke i upravljaju javnim sredstvima. U tome se moraju voditi osnovnim ljudskim krepostima, poniznošću i pravednošću, zaključio je župan Ivo Žinić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime