Moslavački konjanici na zagrebačkom trgu bana Jelačića

1309

Na zagrebačkom trgu bana Josipa Jelačića u četvrtak, 8. kolovoza iz pravca Sljemena ujahalo je šest konjanika, članova Udruge arapskih konja “Moslavine” iz Volodera.

Na radost okupljenih dočekani su uz nastup voloderskog KUD-a “Moslavec”. Zagrepčani su pozdravili sada već 23. maraton arapskih konja u spomen na žrtve Domovinskog rata. Na povijest te jedinstvene svehrvatske konjaničke manifestacije podsjetila je u ime Ogranka Matice hrvatske u Kutini Matea Jalžečić.

Posebnim bio je trenutak kada se u spomenik bana Jelačića koji je također jahao tu vrstu elegantnog konja obratio voditelj maratona Željko Petters. U ime Grada Popovače koji je pokrovitelj maratona na dosadašnjim dionicama Moslavačkom i Zagrebačkom gorom čestitala je u ime Grada Popovače i Turističke zajednice Ksenija Tomac.

“Maratonce” su u ime onih kojima je za žrtvu domovine posvećen pozdravili Stjepan Hrastnik, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Grada Kutine i SMŽ, Ivica Matošević, predsjednik podružnice UDVDR Grada Zagreba i Vlasta Ivčević zamjenica pročelnice za hrvatske branitelje Grada Zagreba.

Jahači su se postrojili i poklonili banu Jelačiću, znamenitom vođi hrvatskog naroda Stjepanu Radiću, prvom hrvatskom kralju Tomislavu i prvom demokratski izabranom predsjedniku RH dr. Franji Tuđman.

Nakon Zagreba, u petak, 9. kolovoza i subotu, 10. kolovoza čekaju ih još dionice obalom Save i Lonjskim poljem. S ovim maratonom moslavački konjanici ostvarit će više od 12 tisuća kilometara u sedlu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime