Most pregovara sa SDP-om

749

Pregovori između koalicije Hrvatska raste i Mosta o području pravosuđa i poduzetništva počeli su u utorak ujutro u središnjici SDP-a.

Most-ov petoročlani tim vodi Tomislav Panenić, a uz njega su Juro Martinović, Ivica Mišić, Jasna Makinić i Dario Čehić. U timu koalicije Hrvatska raste su, pak, SDP-ovi Branko Grčić, Orsat Miljenić i Siniša Hajdaš Dončić, HNS-ov Ivan Vrdoljak te laburistica Nansi Tireli.
U pregovorima ne sudjeluju predsjednici stranaka, a predsjednik SDP-a i hrvatski premijer Zoran Milanović je, kako prenose iz stranke, tek na početku kratko pozdravio sudionike sastanka.
U SDP-ovu središnjicu došao je i čelnik reformista Radimir Čačić, koji je novinarima ponovio kako je došao dati popdršku koaliciji Hrvatska raste za sastavljanje vlade, ali i kako to ne znači da, ako ta koalicija ne uspije, reformisti neće dati podršku Domoljubnoj koaliciji da pokuša sastaviti vladu.
Istaknuo je da su reformisti za reforme i za reformsku vladu te kako se “samo treba opredijeliti hoće li ona biti lijeva ili desna”. Potvrdio je da je nakon izbora razgovarao i s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom te kako je stekao dojam da je HDZ puno više za reforme nego što je to pokazivao tijekom izborne kampanje.
Na pitanje očekuje li da će Milanović uspjeti okupiti većinu i sastaviti vladu, odgovorio je kako ne očekuje baš ništa te pojasnio kako je Most platforma sastavljena ood različitih ljudi, koji su bili u strankama širokog raspona, od Hrasta do PGS-a.
S novinarima je razgovarala i predsjednica Hrvatskih laburista Tireli, koja je kazala kako očekuje racionalne i konstruktivne pregovore s dosta razuma, uvažavajući činjenice, okolnosti i ograničenja državnog proračuna.
“Hoće li pregovori uspjeti, sve ovisi koliko volje i odgovornosti ima Most da prihvati te činjenice o kojima sam govorila. Preko noći je nemoguće mijenjati velike stvari”, rekla je Tireli i dodala kako očekuje odgovornost Mosta.

Izvor: Hina

Foto: FaH

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime