MUNCHEN: Gradonačelnik Petrinje posjetio vodeći svjetski stručni sajam BAU

Vodeći svjetski stručni sajam BAU 2019 održava se od 14. do 19. siječnja 2019. godine, na sajamskom prostoru Messe München u Njemačkoj.

1002

Vodeći svjetski stručni sajam BAU 2019 održava se od 14. do 19. siječnja 2019. godine, na sajamskom prostoru Messe München u Njemačkoj. Oko 2 200 izlagača iz 45 zemalja predstavlja arhitekturu, materijale, sustave za poslovnu i stambenu izgradnju, kao i dizajn interijera novih i postojećih zgrada na najvećem izložbenom prostoru dosad.

Na sajmu se također predstavilo i 20 hrvatskih tvrtki, među kojima je i Kamen centar d.o.o. iz Mošćenice, vlasnika Zijada Omerčevića, kao jedino poduzeće sa područja Sisačko – moslavačke županije, a na sajmu ih je posjetio gradonačelnik Grada Petrinje, Darinko Dumbović. Gradonačelnik Dumbović ovom se prigodom također susreo i sa generalnim konzulom Republike Hrvatske u Münchenu, Vladimirom Duvnjakom kao i s predstavnicima Hrvatske gospodarske komore.

Sajam BAU namijenjen je svima onima koji su uključeni u projektiranje i gradnju. Najveći dio posjetitelja dolazi upravo iz graditeljskih djelatnosti i djelatnosti opremanja zgrada. Na površini od 200.000 m2, BAU predstavlja arhitekturu, materijale i sustave za poslovnu i stambenu izgradnju, te unutarnje uređenje u 18 izložbenih paviljona. Cilj sajma je prezentirati najnovije ideje i trendove te je jedna od dominantnih tema digitalizacija.

Svake dvije godine vodeći akteri u djelatnosti okupljaju se na ovoj građevinarskoj izložbi, koja je jedinstvena u svijetu. Raspon proizvoda i usluga je strukturiran prema građevinskom materijalu, proizvodnim sektorima i tematskim područjima. BAU je također najveći svjetski sajam za arhitekte i inženjere, privlači više od 65.000 profesionalnih projektanata i dizajnera. Prateći program sadrži brojna atraktivna događanja, uključujući i vrhunske okrugle stolove sa stručnjacima iz cijelog svijeta.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime