Na Aktualnom satu o asfaltnoj bazi i prometnoj infrastrukturi

Prije 13. sjednice Gradskog vijeća Grada Velike Gorice održan Aktualni sat

912

Na Aktualnom satu 13. sjednice Gradskog vijeća Grada Velike Gorice pitanja je postavilo devet gradskih vijećnika na koje je uglavnom odgovorio gradonačelnik Dražen Barišić. Najviše pozornosti privukla su pitanja vezana za asfaltnu bazu u Donjoj Lomnici. Prvo takvo pitanje uputio je Damir Šimunić: “Tijekom prošlog tjedna putem društvenih mreža proširila se video snimka probnog rada asfaltne baze iz koje je vidljivo da je to sve u suprotnosti od onoga što nam je na tematskoj sjednici govorio direktor Strabaga. Iz dimnjaka je sukljao gusti dim, kamioni su prolazili kroz naselje bez zaštitne cerade, širio se nesnosan smrad, a radi se tek o probnom radu za koji navodno nije ni tražena dozvola Grada. Grad ima mogućnost da ne izda tu dozvolu pa bih Vas molio Vaše mišljenje za daljnje postupanje Grada vezano uz asfaltnu bazu.”

VEZANE VIJESTI
VELIKA GORICA Izložba malih životinja

Gradonačelnik je obećao pisani odgovor, a novo pitanje na istu temu uputio je Alan Šembera: “Svjedoci smo, vidjeli smo prije koji dan kako će to zapravo izgledati od svega toga dima, prašine i buke. Stanovnici do baze su se već u probnom požalili na ogromnu buku. Činjenica je da će asfaltna baza proraditi, u ovoj fazi ju je teško zaustaviti. Moje konkretno pitanje glasi što će Grad napraviti, koja je strategija Grada? Htjeli bismo da zaštiti stanovnike i da se poštuju zakonske norme.”

VEZANE VIJESTI
Zagrebačka županija 22 dana bez novooboljelih

Ovaj puta gradonačelnik Dražen Barišić dao je odgovor: “Odgovorno, zakonito, transparentno! Sve radnje koje smo radili do sada, radimo i sada, radit ćemo i ubuduće. Nikakvih, ali apsolutno nikakvih ustupaka nema investitoru. Niti je ovaj gradonačelnik, niti prijašnji, a bili su predstavnici Strabaga kod njih na razgovoru, nije doveo Strabag u Donju Lomnicu, već su ih doveli Lomničani. Znali su sve okolnosti, prostorne planove i sve uvjete i za to su dobili protuvrijednost u financijama, odnosno u eurima. Naravno da ćemo pratiti i prema propisima kontrolirati što će se dalje događati. Moja kuća je vrlo blizu i osobno sam zainteresiran da to bude tehnološki i ekološki prihvatljivo, da ljudi rade i da ekonomija ide dalje.”

VEZANE VIJESTI
VELIKA GORICA Ostatke od kolinja bacili uz cestu

Barišić je uputio i zamolbu: “Ne treba nam nitko! Nitko iz Sinja, Zagreba, Drniša ili otkuda sve vučete te jadne saborske zastupnike koji ni ne znaju gdje je Donja Lomnica. Miješaju Gornju i Donju, ne znaju s koje strane grada da dođu i da se bore samo zato da bi bili koju sekundicu na nekoj televiziji i da se bore za asfaltnu bazu. To nisu njihovi problemi, to su naši problemi.”

Većina ostalih pitanja bila su o prometnoj infrastrukturi te će vjerojatno broj semafora i ležećih policajaca na području Velike Gorice u budućnosti biti veći. Nakon Aktualnog sata sjednica je nastavljena po Dnevnom redu na kojemu se našlo 26 točaka.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here