Na misi s Papom u Sarajevu 65 tisuća hodočasnika

81

Za sudjelovanje na misnom slavlju s papom Franjom u Sarajevu 6. lipnja prijavilo se 64,842 vjernika, a među njima će biti i 23 tisuće onih koji će tog dana stići iz Hrvatske, potvrdio je u ponedjeljak u Sarajevu velečasni Tomo Mlakić koji je u ime Katehetskog ureda Vrhbosanske nadbiskupije zadužen za registraciju hodočasnika.

Među vjernicima koji dolaze iz Hrvatske najbrojniji će biti oni iz Zagrebačke nadbiskupije, njih 5470, dok iz Splitsko-makarske biskupije misnom slavlju kani nazočiti 5386 vjernika.

VEZANE VIJESTI
Petrinjci zapalili prvu adventsku svijeću

Iz Đakovačko-osječke nadbiskupije naredne subote u Sarajevo idu 3432 hodočasnika, iz Zadarske 992, iz Dubrovačke 906.

Nešto više od 33 tisuće hodočasnika bit će iz same BiH a još oko dvije i pol tisuće vjernika stići će iz dvanaest država te s područja koje pokrivaju hrvatske katoličke misije u inozemstvu.

Tajnica državnog odbora za pripremu pohoda pape Franje BiH Tonka Krešić istaknula je kako je važno to da Sveti Otac u BiH dolazi kao državni poglavar.

VEZANE VIJESTI
Obilježen Dan općine Vojnić

Upravo stoga je planirano i njegovo obraćenje dužnosnicima u BiH i predstavnicima diplomatskog zbora u Predsjedništvu BiH nakon susreta i bilatrelanih razgovora s članovima državnog vrha.

Ispred sjedišta državnog vrha Sveti će Otac nakon toga pustiti golubove mira a svi građani Sarajeva pozvani su tog sudjelovati u toj svečanosti.

Irfan Nefić, glasnogovornik sarajevske policije, kazao je kako je sigurnosti posvećena maksimalna pozornost.

“Poduzeli smo sve potrebne mjere za sigurno odvijanje ovog posjeta”, kazao je Nefić.

Kazao je kako će na osiguranju Papina posjeta biti angažirano “između tisuću i dvije tisuće” policajaca.

VEZANE VIJESTI
VIDEO Bosanca na sanjkama vukli po autocesti!

Potvrdio je kako će ograničenja kretanja biti nužna pa će takve mjere 6. lipnja biti stalno ili povremeno na snazi u većem dijelu grada iako će se učiniti sve da se život odvija redovno.

Kazao je i kako će policija u BiH prihvatiti pomoć hrvatske policije u pregledu autobusa kojima će hodočasnici putovati za Sarajevo.(Hina)

 

Foto: FaH

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here