Na području Lekenika ukradena hrastova stabla u vrijednosti 30.000 kuna

U protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježena su četiri kaznena djela, od kojih su tri počinili nepoznati počinitelji...

615

U protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježena su četiri kaznena djela, od kojih su tri počinili nepoznati počinitelji. Tri kaznena djela počinjena su na području Siska i jedno na području Kutine, a evidentirane su dvije krađe, te po jedna prijetnja i utaja.

Na prometnicama su se dogodile dvije prometne nesreće i to po jedna na području Kutine i Novske. U jednoj nesreći je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede, dok je u drugoj nastala samo materijalna šteta.

Iz šume na području Lekenika ukradena hrastova stabla

U razdoblju od 7. siječnja do 6. veljače nepoznati počinitelj je na području Cerja Letovanićkog, u šumi 34-godišnjeg vlasnika, posjekao pet hrastovih stabala, te trupce odvezao, a grane ostavio na mjestu sječe. Šteta se procjenjuje na 29.534 kune, a protiv počinitelja za kojim se traga bit će podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku.

VEZANE VIJESTI
Velika policijska akcija - i naše kamere hvatale vozače

Pronalasci neeksplodiranih ubojitih sredstava

U ponedjeljak, 11. veljače evidentirana su tri pronalaska neeksplodiranih ubojitih sredstava. Tako je u Glini građanin čisteći staru kuću pronašao ručnu bombu. U mjestu Dužica, na području Lekenika. Također, prilikom čišćenja garaže, pronađene su tri ručne bombe i 500 komada streljiva, a u Puskoj, mjestu pokraj Jasenovca, građanin je rušeći stari štagalj pronašao jednu ručnu bombu. Bombe i streljivo su radi uništenja preuzeli policijski službenici protueksplozijske zaštite.

Iz PU Sisačko-moslavačke podsjećaju da je još uvijek u tijeku kampanja “Manje oružja, manje tragedija” kojom Vam je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava.

  • Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi. Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi. Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.
  • Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.
VEZANE VIJESTI
SISAK 43-godišnjak osumnjičen za razbojništvo i prijetnju

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here