Na području Siska 51-godišnjak počinio više kaznenih djela

Prijevara, krivotvorenje isprave i utaja su na popisu kaznenih djela ovog 51-odišnjaka

152
Foto: ilustracija PU primorsko-goranska

Policijski službenici Policijske postaje Sisak dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom zbog počinjenih kaznenih djela prijevare, krivotvorenje isprave i utaje. Njega se sumnjiči da je u razdoblju od srpnja do studenog, na području Siska, doveo u zabludu 48-godišnjakinju, navevši ju da digne kredit, nakon čega mu je dala 60.000 kuna, koje joj nikada nije vratio. Potom je doveo u zabludu i 24-godišnjaka koji je podigao više kredita u ukupnom iznosu od 460.000 kuna i sav novac predao osumnjičenom, koji mu je po prethodnom dogovoru trebao vratiti, a što nije učinio. Zatim je osumnjičeni u srpnju krivotvorio ugovor o kupoprodaji motornog vozila između njega i oštećenog, nakon čega je vozilo prodao.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je u razdoblju od 4. do 7. studenog, na području Siska, u trgovačkom društvu, u ime 24-godišnjakinje iznajmio automobil, koji nije vratio, već ga je krivotvorenim ugovorom prodao.

Nadalje je u razdoblju od 5. do 10. studenog, na području Martinske Vesi u mjestu Strelečko, u ime 24-godišnjakinje krivotvorio kupoprodajni ugovor, na osnovu kojeg je od muške osobe kupio automobil s kojim se koristio.

Zatim je u razdoblju od kolovoza do studenog, na području Siska, u trgovačkom društvu, iznajmio dva automobila, koja nije vratio, čime je oštetio trgovačko društvo za oko 230.000 kuna, doznaje se od PU Sisačko-moslavačke.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, osumnjičeni je zbog navedenih kaznenih djela uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime