Na svadbi u ugostiteljskom objektu zatečeno 13 osoba

Vlasnika ugostiteljskog objekta te organizatore, 22-godišnjakinju i 23-godišnjaka, sumnjiči se za kazneno djelo širenja i prenošenja zaraznih bolesti

672
Foto: Pixabay

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom, 23-godišnjakom i 22-godišnjakinjom zbog sumnje da su počinili kazneno djelo širenja i prenošenja zarazne bolesti.

Naime, u nedjelju, 14. veljače 2021. godine otprilike sat vremena iza ponoći u zatvorenom ugostiteljskom objektu na području Đurđenovca, policijski službenici utvrdili su kako ugostiteljski objekt posluje i da je u tijeku proslava svadbene svečanosti, unatoč zabrani tj. protivno Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

-U navedenom objektu zatečeno je, legitimirano i provjereno ukupno 13 osoba, od čega četiri zaposlenika i devet gostiju. Prilikom postupanja policijskih službenika nije bilo uporabe sredstava prisile, obavijestili su iz Policijske uprave.

Zbog sumnji na nepoštivanje preporuka i mjera Stožera, postupali su policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s djelatnicima Državnog inspektorata, koji su zapečatili objekt.

-U sklopu kriminalističkog istraživanja, 48-godišnji vlasnik ugostiteljskog objekta te organizatori proslave, 22-godišnjakinja i 23-godišnjak, privedeni su u službene prostorije Policijske uprave zagrebačke na kriminalističko istraživanje zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“ iz članka 180. st.1. Kaznenog zakona te je protiv njih podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, dodali su.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime