Živa atmosfera bila je danas na zagrebačkom Tomislavcu, gdje su otvoreni 17. dani zagrebačkih jagoda. Slasno proljetno voće nude proizvođači s područja grada i Zagrebačke županije, a domaće jagode Zagrepčani mogu kupiti na 59 lokacija u gradu sve do 5. lipnja. Iako vrijeme nije poslužilo, kupaca je bilo napretek, a proizvođača nešto manje nego inače. Među njima bila je i Štefica Peček, koja se uzgojem jagoda bavi već 20 godina.

Manifestaciju organiziraju Grad Zagreb i Zagrebačka županija u suradnji s uzgajateljima jagoda Grada Zagreba i Udrugom proizvođača jagoda Zagrebačke županije “Jagodni prsten”. Službeno je Dane zagrebačkih jagoda otvorio gradonačelnik Milan Bandić.

 

Svečanosti je prisustvovao i župan Stjepan Kožić, koji je iznimno zadovoljan što manifestacija ide već gotovo dva desetljeća.

 

Zagrebačka županija proizvođačima jagoda svake godine pomaže, prije svega u nabavi sadnica, izgradnji plastenika te u navodnjavanju. U posljednje dvije godine u ove svrhe iz proračuna su izdvojili više od pola milijuna kuna.

Ponovimo, Zagrepčani domaće jagode na 59 lokacija u gradu mogu kupiti sve do 5. lipnja.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime