Na zagrebačkom aerodromu uhićena mlada Brazilka s više od kilograma kokaina ušivenog u odjeću

Droga je stigla iz Sao Paola preko Lisabona u Zagreb

288

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjom državljankom Brazila zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je osumnjičena 22-godišnjakinja, protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, a radi daljnje preprodaje 1. srpnja, po prethodnom dogovoru sa za sada nepoznatom muškom osobom, u sanitarnom čvoru na aerodromu u Sao Paolu u kanti za otpatke uzela torbicu unutar koje su se nalazile zrakoplovne karte Sao Paolo-Lisabon-Zagreb, novac i odjevni predmet s ušivenim kokainom ukupne mase od oko 1080 grama, koji kokain je osumnjičena 2. srpnja preko Međunarodnog graničnog prijelaza Zagreb prokrijumčarila u Republiku Hrvatsku na način da je navedeni odjevni predmet obukla na sebe još u Sao Paolu.

Međutim, po dolasku u Zračnu luku „Franjo Tuđman“ iz Lisabona, oko 13 sati, nad njom je obavljen carinski pregled kojom prilikom su pronađena dva paketa sačinjena od platnene samoljepljive trake i prozirne plastične vrećice unutar kojih se nalazila praškasta materija bijele boje za koju je preliminarnim vještačenjem utvrđena prisutnost droge tipa kokain.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičena je predana pritvorskom nadzorniku, dok je protiv nje podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime