Najbolji mladi poljoprivrednici su iz Zagrebačke županije!

Najbolji mladi poljoprivrednici su iz Jakovlja i Vukovine

336

Stručni žiri i čitatelji Jutarnjeg lista su u izboru najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika/cu u 2021. godini odlučili su da su najbolji mladi poljoprivrednici s područja Zagrebačke županije.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić obišao je najboljeg mladog poljoprivrednika čiju je titulu prema glasovima stručnog žirija ponio Goran Vrabec iz Jakovlja koji ima brend „Volim ljuto“ i najboljeg mladog poljoprivrednika, prema izboru čitatelja, Ivana Palčića iz Vukovine koji se bavi ratarstvom.

Vrabec je OPG pokrenuo 2013. godine, a danas kaže da se radi o ozbiljnom poslu te da zapošljava 10 osoba te uzgaja 40-tak sorti ljutih papričica.

Ivana pak ni invalidska kolica nisu spriječila da vozi traktor, proizvodi žitarice, u slobodno vrijeme vozi motor, a bio je i prvak Zagrebačke županije u oranju.

Uz čestitke koje je uputio mladim poljoprivrednicima, župan Kožić je posebice istaknuo kako je zadovoljan što mladi ostaju na svojoj djedovini te svojom inovativnošću, upornošću i znanjem dodatno oplemenjuju poljoprivrednu proizvodnju, a time pridonose održivom ruralnom razvoju.

„Zagrebačka županija prva je u državi po broju OPG-a, kao i po izdašnosti poljoprivrednih poticaja te druga po broju nositelja OPG-a mlađih od 40 godina“, podsjetio je Kožić.

“Mladi poljoprivrednici, kao i oni malo stariji niz godina u Zagrebačkoj županiji imaju partnera! Konkretno, Zagrebačka županija projekte mladih poljoprivrednika sufinancira sa čak 70 posto, a na godišnjoj razini mogu ostvariti bespovratnu potporu u iznosu do 150.000 kuna“.

Inače, osim poljoprivrednike, Zagrebačka županija pomaže kroz potpore i poduzetnike, udruge civilnog društva, gradove i općine za što je u protekle četiri godine isplaćeno više od 730 milijuna kuna, kazao je župan Kožić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime